Heunicke afsløret i usand påstand: “Han forsøger at male et skræmmebillede”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemøde om lancering af regeringens sundhedsreform, på Rigshospitalet i København tirsdag den 15. marts 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

“Hvis regeringen selv mener, at deres sundhedspolitik er god, burde de også være villige til at tage debatten om reformen på et faktuelt grundlag i stedet for at sige ting om ungdommens alkoholforbrug, der simpelthen ikke er rigtige”.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder reaktionen fra Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh efter, at TV 2 har afsløret sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en usand påstand om, at de danske hospitaler bliver “oversvømmet” af alkoholforgiftede unge.

Udmeldingen fra sundhedsministeren faldt i et P1-program, hvor han skulle argumentere for det forbud mod køb af enhver slags alkohol for unge under 18 år, som han og regeringen har lagt op til.

Problemet med påstanden fra Heunicke er dog, at den bliver afvist af en række af landets akutmodtagelser i en rundspørge, som TV 2 har foretaget.

Siden TV 2’s afsløring er kritikken haglet ned over sundhedsminister Magnus Heunicke, der bl.a. bliver beskyldt for at bedrive “fake news”.

Overfor Indblik retter Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh også en hård kritik mod sundhedsministeren.

– Det er ærgerligt, at Magnus Heunicke afsporer debatten om regeringens sundhedsreform med udsagn, der er ikke passer. Hvis regeringen selv mener, at deres sundhedspolitik er god, burde de også være villige til at tage debatten om reformen på et faktuelt grundlag i stedet for at sige ting om ungdommens alkoholforbrug, der simpelthen ikke er rigtige, siger Alex Vanopslagh til Indblik og fortsætter:

– Socialdemokraterne driver klapjagt på den danske ungdom. De forsøger at male et skræmmebillede af ungdommens alkoholforbrug, selvom de danske unge drikker markant mindre end tidligere generationer. Hvorfor skal nutidens unge ikke også have mulighed for at drikke en øl nytårsaften, ligesom Mette Frederiksen og Magnus Heunicke selv kunne, dengang de var 17 år?

TV 2 har forgæves forsøgt at få sundhedsministeren i tale siden fredag sidste uge. Indblik forsøger ligeledes at få en kommentar til sagen fra ministeren.

[adning id="17957"]

Fik du læst?