I sidste uge dømte meningsmåling Moderaterne ude af Folketinget – nu viser en ny måling et helt andet billede

A.S.O.'s direktør Christian Prudhomme og Lars Løkke Rasmussen efter det officielle Tissot-nedtællingsur er blevet tændt og Grand Depart Trofæet er ankommet til Rådhuspladsen i København, onsdag den 23. marts 2022. Der er præcist 100 dage til, at Tour de France kommer til Danmark. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

En ny meningsmåling bringer godt nyt for Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Tidligere statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne er endnu ikke officielt stiftet endnu. Alligevel har partiet dog indsamlet de nødvendige ca. 20.000 vælgererklæringer og er dermed blevet opstillingsberettiget og klar til det kommende folketingsvalg.

Af den årsag indgår partiet, som vi endnu ikke ved meget om, allerede i de løbende politiske meningsmålinger.

I sidste uge viste den første officielle måling fra analyseinstituttet Voxmeter efter Moderaternes opstillingsberettigelse, at partiet ganske overraskende lå under spærregrænsen.

Her lå Moderaterne til blot 1,8 procent af stemmerne, omend der som altid skal tages højde for den statistiske usikkerhed.

Dog er der gode nyheder for Lars Løkke Rasmussen og hans partifæller at finde i denne uges dugfriske Voxmetermåling. Her står Moderaterne, der har fået partibogstavet M, til at få 3,2 procent af stemmerne. Målingen viser altså en ganske markant fremgang for partiet.

Grafik: Voxmeter

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 28. marts 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.005 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 21. marts 2022 til den 27. marts 2022.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 24,5 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget den 5. juni 2019. 

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,7 procentpoint. Den statistiske usikkerhed for Moderaterne er i denne måling på plus/minus 1,1 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?