Indbliks læsere har talt: Stort flertal vil have Mette Frederiksen for en rigsret – nu

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Beskeden fra Indbliks læsere er klar: Mette Frederiksen skal for en rigsret – og hellere i dag end i morgen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Siden den ulovlige aflivning af alle danske mink tilbage i efteråret 2020, er skandalen fortsat med at rulle, og regeringen kommer nu under yderligere pres.

Grundlovskommissionen er netop blevet nedsat og får nu et år til at kulegrave forløbet omkring den ulovlige og grundlovsstridige ordre om at aflive alle danske mink i et forsøg på at inddæmme smitten med coronavirus.

Men det er ikke alle, som har tålmodighed til at vente på kommissionens konklusioner. Derfor har en gruppe borgere lavet et borgerforslag med titlen “Mette Frederiksen for en rigsretssag nu”. 

Dette forslag, som har opnået flere end 60.000 støtter, blev i sidste uge behandlet i Folketinget. 

Her var et rødt politisk flertal imod, mens Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige støttede forslaget.

Læs mere om det her.

Blandt Indbliks læsere er der dog et klart flertal for at stille statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret på baggrund af minkskandalen.

I skrivende stund har hele 16.633 læsere deltaget i vores afstemning om emnet, og heraf er det 74,99 procent, som mener, at Mette Frederiksen skal for en rigsret – og “hellere i dag end i morgen”, altså også før grundlovskommissionen er færdig med sit arbejde.

På den anden side mener 8,02 procent, at statsministeren kun skal for en rigsret, hvis kommissionen finder grundlag for det.

Endeligt mener 16,22 procent af de læsere, der har deltaget i afstemningen, at Mette Frederiksen ikke fortjener en rigsretssag for sin rolle i minkskandalen.

0,77 procent har svaret “ved ikke”.

Med andre ord er der et klart flertal for en rigsretssag mod Mette Frederiksen. 

Selvom en pæn andel mener, at Folketinget bør afvente kommissionens konklusioner, mener omkring 75 procent altså, at statsministeren skal for en rigsret så hurtigt som muligt.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.

Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1619434558892{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Skal Mette Frederiksen stilles for en rigsret?

Sådan har Indbliks læsere stemt:

  • Ja – og hellere i dag end i morgen: 74,99 procent (12.473 stemmer)
  • Nej, Mette Frederiksen fortjener ikke en rigsretssag: 16,22 procent (2.698 stemmer)
  • Ja, men kun hvis kommissionen finder grundlag for det, 8,02 procent (1.334 stemmer)
  • Ved ikke: 0,77 procent (128 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?