Indbliks læsere splittet i to: Skal kongehuset afskaffes eller ej?

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indbliks læsere er dybt splittede i spørgsmålet om, hvorvidt kongehuset skal afskaffes.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

I anledning af Dronning Margrethes 81-års fødselsdag, var der som ofte før debat på bl.a. sociale medier om, hvorvidt kongehuset skal afskaffes.

Mens flere, herunder Radikal Ungdom, brugte den royale fødselsdag til at blæse til kamp mod kongehuset, blev andre stærkt forargede over, at mærkedagen blev brugt til den slags ophedede diskussioner.

Denne splittelse går også igen hos Indbliks læsere, som på det nærmeste er splittet i to i spørgsmålet om kongehusets fremtid.

I skrivende stund har 6.801 læsere deltaget i afstemningen, og heraf mener 49,04 procent, at kongehuset skal bevares.

På den anden side mener 48,23 procent, at kongehuset bør afskaffes, mens 2,73 procent har svaret “ved ikke” til spørgsmålet om, hvorvidt kongehuset skal afskaffes.

Med andre ord er der altså tæt på at være dødt løb mellem royalisterne og republikanerne blandt de af læserne, der har deltaget vores afstemning om kongehusets fremtid.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.

Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1618848390964{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Skal kongehuset afskaffes?

Sådan har Indbliks læsere stemt:

  • Ja: 48,23 procent (3.280 stemmer)
  • Nej: 49,04 procent (3.335 stemmer)
  • Ved ikke: 2,73 procent (186 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

 

[adning id="17957"]

Fik du læst?