Det skal være sværere for politikerne at undgå kritiske spørgsmål fra medierne, lyder det i et nyt borgerforslag.
Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk
Sociale medier er over de seneste år blevet et væsentligt redskab i dansk politik. Det er let for politikerne at kommunikere med deres vælgere, og samtidig undgår de måske også et par kritiske spørgsmål fra journalister.
Men det skal der gøres noget ved ifølge IT-konsulenten Søren Sparsø. Han har nemlig for nylig oprettet et borgerforslag, der har til formål at gøre det nemmere for journalister at stille spørgsmål til de folkevalgte.
Han kommer med adskillige, meget konkrete og beskrivende idéer til, hvordan det skal udspille sig.
– Det foreslås, at der hver uge i folketingets åbningsperiode afholdes et pressemøde af 2 timers varighed. Pressemøderne afholdes skiftevis af statsministeren og oppositionslederen, så hver har ét pressemøde hver 14. dag. Pressemøderne sendes live på dr.dk.
– 102 minutter afsættes til interview fra journalister. De resterende 18 minutter afsættes til spørgsmål fra offentligheden, skrives der i forslaget.
Endvidere foreslås der også, at der bør oprettes en hjemmeside, hvor borgerne får adgang til at stille de spørgsmål, som de har på hjerte. Dette skal så fungere ud fra et afstemningssystem, hvor man inddrager de seks spørgsmål, der har fået flest stemmer.
Søren Sparsø har delt forslaget på sin personlige Twitter-profil.
– Jeg har oprettet et borgerforslag der sørger for at statsministeren og oppositionslederen stiller op til pressemøde skiftevis hver uge, skriver han.
Han opfordrer efterfølgende til, at man går ind og skriver under.
Jeg har oprettet et borgerforslag der sørger for at statsministeren og oppositionslederen stiller op til pressemøde skiftevis hver uge
Jeg håber I vil gå ind og stemme på dette forslag, og del gerne på sociale medier, så vi kan gøre dette til en realitethttps://t.co/fqULGKJ1xA
— Søren Sparsø (@Sparsoe) November 4, 2021
Forslaget blev oprettet den 4. november og har i skrivende stund fået 108 underskrifter. Udløbsdatoen er sat til den 3. maj 2022.
Et borgerforslag skal samle 50.000 underskrifter ind før udløbsdatoen for at blive taget op til behandling i Folketinget.