Isabella Arendt trækker sig som partiformand og melder sig ud af partiet

Den nu tidligere formand udtaler, at hendes aftrædelse skyldes, hun ikke længere føler, at hun har den rette opbakning.

Af Philip Friis

Kristendemokraterne var tilbage ved folketingsvalget i 2019 under 200 stemmer fra at komme i Folketinget. Dette skyldes, at de dengang gennem kredsmandatet Kristian Andersen i Vestjylland fik over 10.000 personlige stemmer.

Folketingsmandatet blev dog som bekendt ikke til virkelighed for KD, men den dengang midlertidige formand Isabella Arendt, der var tiltrådt i forbindelse med folketingsvalget grundet stress hos formand Stig Grenov, tiltrådte efter valget som ny permanent formand for Kristendemokraterne.

Arendt har senere forøget folketingsvalget fremgang, og efter den tidligere radikale politiker Jens Rohde tilsluttede sig partiet, fik KD nu endelig sit første Folketingsmandat siden 2001.

Men i sidste uge var det Rohde, der meddelte sit exit fra politik efter næste folketingsvalg, og i dag er det således Arendt, der med øjeblikkelig virkning uventet stopper som formand, og samtidig melder sig ud af partiet, skriver hun i en mail.

Manglende opbakning og arbejdsglæde

Den nu tidligere formand udtaler, at hendes aftrædelse skyldes, hun ikke længere føler, at hun har den rette opbakning, og udtaler yderligere til Ritzau:

– Arbejdsglæden var forsvundet. Jeg trives simpelthen ikke i mit arbejde længere, og jeg kunne mærke, at der var længere og længere imellem, at jeg gik glad på arbejde.

Arendt, der kun for nylig fyldte 29 år, tilføjer derudover, at det ikke er en specifik person eller sag internt i partiet, der er skyld i, at hun nu forlader formandsposten samt partiet.

Sammenfald med Rohdes politiske exit og partistrid

Det er dog alligevel kun lidt under to uger siden, at partiets eneste folketingsmedlem i form af Rohde, meddelte sit overraskende exit fra politik, og selvsamme dag som sit exit stillede et beslutningsforslag, der gik trods mod partilinjen i KD.

Beslutningsforslaget omhandlede spørgsmålet om den fri abort, og Arendt var her nødt til efterfølgende at gå ud på de sociale medier og rede sagen ud igennem et Facebook-opslag, idet KD igennem tiden har fået en del kritik grundet partiets holdning til spørgsmålet.

Facebook-opslaget er sammen med Arendts officielle Facebook-side ikke længere tilgængeligt, men hendes udtalelse var netop en del anderledes fra partiets linje under den forrige formand, Stig Grenov, idet hun modsat partiets daværende partiprogram støttede op om den fri abort.

Fremgang ved kommunalvalget – men sløve målinger siden

Partiet var ved folketingsvalget i 2019, som sagt, under 200 stemmer fra endelig at få partiets første folketingsmandat siden 2001. Og i alt fik KD ved valget i 2019 1,7 procent af alle stemmerne.

Senere ved kommunalvalget i 2021 oplevede KD også en fremgang fra 0,55 procent i 2017 til 0,79 procent ved valget i det forgangne efterår, men i den seneste meningsmåling fra Voxmeter er partiet nu nede på blot 1,3 procent af stemmerne.

Fik du læst?