“Jeg kan slet ikke forstå de røde partiers motiv i denne sag”: Minkformand angriber forlænget forbud

Danske Minkavlere angriber grundlaget for forlænget forbud
PR-foto
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Danske Minkavlere stiller sig uforstående over for, at regeringen vil foreslå, at forbuddet mod at holde mink i Danmark forlænges et år til og med 2022.

– Regeringen har nedklassificeret corona som en samfundskritisk sygdom, og så giver det overhovedet ingen mening at forlænge et coronaforbud rettet alene mod minkavl.

– Resten af samfundet er tilbage til det normale, så jeg kan slet ikke forstå de røde partiers motiv i denne sag.

Det siger Tage Pedersen, der er formand for Danske Minkavlere, i en pressemeddelelse.

Regeringens støttepartier bakker op om regeringens beslutning, og der er derfor et politisk flertal for at forlænge forbuddet.

Tidligere tirsdag kom det frem, at Statens Serum Institut (SSI) fastholder en vurdering fra juni om, at minkhold i Danmark efter 2021 kan medføre en sundhedsrisiko af “ukendt størrelse”.

Tage Pedersen siger i pressemeddelelsen, at han langt fra følger sig tryg ved det faglige grundlag for beslutningen.

– Det er en meget, meget vidtrækkende og alvorlig beslutning på et for os ukendt og end ikke nedskrevet grundlag, siger Tage Pedersen, der også kalder forløbet skandaløst.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?