Jeppe Kofods forklaring på usand påstand: Havde kun fået “få timers søvn”

Foto: Andrej Cukic/EPA/Ritzau Scanpix

Et internt dokument viser, at udenrigsminister Jeppe Kofods har en særegen officiel forklaring på en omdiskuteret, usand påstand, han for nyligt kom med.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kom for nyligt i problemer endnu engang, da han i strid med sandheden påstod, at terrororganisationen al-Qaeda ikke længere var til stede i Afghanistan.

Efter kritik trak Kofod påstanden tilbage. 

Læs mere om det her.

Nu har Ekstra Bladets netop udnævnte chefredaktør, den tidligere DR-journalist Knud Brix, fundet et dokument frem, hvor udenrigsministeren kommer med en særegen forklaring på sin usande påstand. 

Samtidig viser dokumentet, at han forsøgte at appellere til forståelse hos sine folketingskolleger.

Således fremgår det af et internt dokument fra Udenrigsudvalget i Folketinget, at Socialistisk Folkepartis udenrigsordfører Karsten Hønge spurgte Jeppe Kofod ind til netop denne usande påstand.

Dokumentet er dateret den 31. august, og her forklarer Jeppe Kofod sin usande påstand med, at han bl.a. ikke fik formuleret sig “klart nok”.

– … og det håber jeg, at der også kan være en vis forståelse for kan ske, når man giver interview midt i en aktiv evakueringsoperation og efter ganske få timers søvn, skriver udenrigsministeren endvidere.

Knud Brix’ Twitteropslag har affødt flere kommentarer med kritik af Jeppe Kofod.

– At udtale, at Al-Qaeda ikke længere er i Afghanistan er jo ikke “ikke at formulere sig klart nok”, det er at tale direkte usandt. Man bliver så træt, skriver Nikolaj Gam-Pedersen fra Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne f.eks.

Også Liberal Alliances kampagnechef Mads Korsholm reagerer på Kofods forklaring.

– Han må da have været nogenlunde udhvilet efter den lange ferie, han undlod at afbryde da det hele begyndte at ramle i Afghanistan.

[adning id="17957"]

Fik du læst?