Efter massiv kritik: Kofod trækker usand påstand tilbage

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeren hævdede, at Al-Qaeda ikke længere er i Afghanistan. Nu trækker han sine ord tilbage.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skabte en masse postyr da udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), søndag i et radioprogram udtalte, at den islamistiske terrorbevægelse, Al-Qaeda, ikke længere er en tilstedeværende trussel i Afghanistan.

Den udtalelse fik en række eksperter op af stolen, som kritiserede påstanden for at være “faktuelt forkert”.

– Det er slet og ret løgn at sige, at al-Qaeda ikke er i Afghanistan. De findes, de har været at finde hele tiden, og de er totalt forbundet med Taliban. De er ikke en stor gruppe, men det var de heller ikke, da de stod bag 9/11, bekræfter terrorforsker Tore Hamming over for Jyllands-Posten.

Læs mere om det her.

Æder sine ord

Den massive kritik fik udenrigsministeren til at rette sig selv, da han onsdag på et pressemøde blev konfronteret med den.

– Al Qaeda er selvfølgelig til stede i Afghanistan og udgør en trussel der. Men det, vi så manifestere sig den 11. september i det forfærdelige terrorangreb mod USA, Pentagon og tårnene i New York, og den trussel, som Danmark løftede et ansvar for at fjerne – Osama bin Laden osv. – det var rigtigt og vigtigt. Der er vi ikke i dag. Det betyder ikke, at der er masser af udfordringer. Også med terrortrusler rundt omkring i verden, sagde Kofod.

Kofod pointerede også, at tingene er mere “nuanceret”, end det, han fik ytret i radioprogrammet.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?