Joe Biden fører sig frem med en ufattelig omgang misinformation

Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

USA’s 46. præsident, Joe Biden, fører sig frem med misvisende tal, skriver Jesper Steenstrup Vogelius i dette debatindlæg.

Af Jesper Steenstrup Vogelius, skribent og pressemedarbejder

Det er sandheden. Følg blot med i den efterhånden månedlange kampagne Biden-administrationen har ført på sociale medier den seneste tid.

På Twitter, Facebook, Instagram og what else, fortæller administrationen stolt, at de er den administration der har “skabt” flest jobs på 6 måneder i præsidentsædet

Er det direkte forkert? Det er det ikke, eftersom det er korrekt, at USA er blevet beriget med næsten fem millioner job på 6 måneder. Men har administrationen fuldstændig glemt konteksten? Har Biden og Harris glemt det element, som de talte måske allermest om i deres præsidentkampagne?

Biden-administrationen sammenligner sine første 6 måneder, med Trump-administrationens første 6 måneders jobskabelse. Det kan bare ikke bruges til noget som helst.

For det første fortæller den slags sammenligninger ofte kun den halve sandhed, og der bliver sjældent til aldrig, taget højde for konjunkturer. Men det er vigtigste er, at langt størstedelen af de jobs Biden-administrationen har skabt, skyldes jo, at det er jobs der kommer tilbage, ovenpå coronapandemien. Det er så at sige jobs der eksisterede i forvejen, men som forsvandt eller midlertidigt lukkede, grundet førnævnte pandemi.

Det er derfor ufattelig misvisende information Biden-administrationen uddeler – og det burde de være for gode til. Men har grænserne for positiv branding en standard?

Måske er det for at dække over, at Trumps politik ret beset skabte flere jobs end Bidens gør, i reelle og faktiske tal, uden medregning af tilbagevendende jobs? 

Hvem ved? Jeg er ikke økonom. Spørg de kloge.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?