Joe Biden skærper vaccinetvangen i ny, seksdelt plan: Særligt ét punkt vækker stor opsigt

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident Joe Bidens statslige vaccinetvang når nye højder. Den eneste mulighed for at undgå vaccinen mod covid-19 bliver nu fjernet for en stor gruppe af befolkningen.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

I sidste uge skrev Indblik, at Biden vil indføre nye regler, der sikrer, at alle arbejdsgivere med flere end 100 ansatte skal sørge for, at deres ansatte bliver enten vaccineret eller testet for coronavirus hver uge. 

Men det står nu klart, at Biden er klar til at stramme grebet yderligere.

Han er nemlig klar med en ny seksdelt plan, som har til formål at bekæmpe de stigende smittetilfælde i USA. Planen indebærer at alle offentligt ansatte pålægges krav om at vaccinere sig mod covid-19.

Og i denne plan når den statslige vaccinetvang nye højder. Særligt på ét punkt adskiller den sig fra den hidtidige vaccinetvang.

For hvor det før var muligt at fremvise en negativ test i stedet for et vaccinebevis, er en negativ test ikke længere tilstrækkeligt for at kunne gå på arbejde, oplyser CNN.

Det vil altså sige, at de offentligt ansattes eneste mulighed for at undgå vaccinen nu bliver fjernet. 

Således har de ingen andre muligheder end lade sig vaccinere, hvis de altså vil beholde deres job.

Samtidig vil vaccinetvangen nu nå ud til flere end blot offentlige ansatte.

Biden har underskrevet en bekendtgørelse, der pålægger samme vaccinekrav for ansatte i private virksomheder og udbydere, som driver forretning med den føderale regering.

I skrivende stund er der i USA blevet givet 379 millioner vaccinedoser mod covid-19, mens 178 millioner amerikanere er færdigvaccinerede. Det svaret til 54,3 procent af den samlede befolkning.

[adning id="17957"]

Fik du læst?