Joy Mogensen om brutal drabssag: “Mord går selvfølgelig ikke – hverken i folkekirken eller andre steder”

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mens hun er udsat for massiv kritik forsøger kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) at markere sig ved at tage tydelig stilling i en brutal drabssag, hvor en sognepræst er dømt for mord på sin kone.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) er i disse dage genstand for heftig kritik.

Flere teologer og topfolk i folkekirken kritiserer ministeren for at være “usynlig”, “visionsløs” og for at mangle indsigt i sit fagområde.

– Jeg tror simpelthen ikke, at Joy Mogensen har sans for, hvad det er, hun gør, lyder den hårde dom i Jyllands-Posten fra Hans Raun Iversen, professor emeritus i teologi på Københavns Universitet, der i årtier har beskæftiget sig med kirkepolitik.

Midt i den massive kritik forsøger Joy Mogensen at markere sig ved at tage klar stilling i en brutal drabssag, hvor sognepræst Thomas Gotthard.

Overfor TV2 Lorry afviser ministeren at stille op til interview men skriver i en skriftlig kommentar:

– Som alle andre er jeg chokeret over at høre om den ulykkelige sag fra Frederikssund. At en præst begår mord og bliver dømt for mord går selvfølgelig ikke. Hverken i folkekirken eller andre steder.

Men selv den markering falder på gulvet, og kultur- og kirkeministeren er således blevet genstand for latterliggørelse på bl.a. Twitter.

Af den skriftlige kommentar fremgår det endvidere, at ministeriet vil se på de ansættelsesretlige konsekvenser i forhold til Thomas Gotthard, der er blevet idømt 15 års fængsel ved Retten i Hillerød.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?