Kære regering: Stop med at slagte landbruget

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug

Det lyder dejligt, når statsministeren med forfremmelsen af Kaare Dybvad til indenrigsminister vil ”skabe udvikling i hele landet” og ”styrke balancen mellem land og by”.

For at føre dén ambition ud i livet kræver det dog, at regeringen sadler helt om og stopper med at slagte det landbrugserhverv, der sørger for både arbejdspladser og indtjening i landdistrikterne.

Minkskandalen er jo et historisk kapitel for sig, men også indenfor andre områder bør Kaare Dybvad hviske nogle ting i ørerne på sine kolleger i bl.a. Miljø-, Fødevare- og Skatteministeriet:

Stop de vanvittige kvælstofreduktionskrav, der smadrer dansk landbrug – vel at mærke uden at gavne miljøet.

Tag spildevands-problematikken alvorligt – så vi kan sætte ind overfor de virkelige udfordringer i vandmiljøet.

Drop den forhøjede arveafgift – der dræner et i forvejen trængt erhverv og i dén grad rammer både investerings- og virkelysten på landet.

For én ting er, at urimelige restriktioner målrettet landbrugserhvervet skaber mindre liv i landområderne og et land i større ubalance.

Men hvad har regeringen tænkt sig, at vi skal leve af fremover? Hvem skal fremadrettet forsyne os selv og vore kunder på det internationale marked med fødevarer af høj kvalitet og produceret efter de bedste miljømæssige hensyn?

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?