Kina i nyt, voldsomt indgreb: Forbyder børn at spille computer mere end 3 timer om ugen

Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Det nye indgreb er ikke de første restriktioner indført på området for computerspil i det kommunistiske diktatur Kina, men dog en markant optrapning.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Kina er det største marked for spil på telefoner, og et stort marked for teknologi generelt, men det kommunistiske styre i Kina har i de seneste år strammet grebet for at kunne at føre kontrol med de store tech-firmaer og med brugen af teknologi generelt.

Set i lyset af dette, er de nyeste restriktioner ikke overraskende, men indgrebet er dog stadig voldsomt.

Det nyligste indgreb fra det kinesiske styre går ud på at begrænse spilletiden hos børn og teenagere til maksimalt tre timer om ugen.

Styret begrænser spilletiden hos børnene og teenagerne ved at sætte begrænsninger for spiludbyderne og deres respektive platforme.

Den nyeste restriktion går på, at spilfirmaerne kun må udbyde deres onlinespil til personer under 18 år mellem klokken 20 og 21 om fredagen, i weekenden og i helligdage, skriver det amerikanske Bloomberg.

Fremover skal kinesiske mindreårige vise billed-id for at få adgang til spillene. Der vil også blive ført yderligere kontrol med, om mindreårige bruger voksnes billed-id for at snyde sig igennem kontrollen.

Restriktionerne er ikke de første af sin slags, men en markant optrapning

Det seneste indgreb fra det kommunistiske styre i Kina er en markant optrapning fra det seneste indgreb, som styret lavede tilbage i 2019.

Dengang blev der indført en restriktion på maksimalt halvanden times spilletid pr. dag i hverdagene og tre timers spilletid i weekenderne.

For at kontrollere, at de kinesiske unge ikke spiller mere end tre timers computer om ugen, vil det kinesiske styre overvåge de spillelystnes computere – men dette er ikke en ny ting i Kina.

En af den kinesiske præsident Xi Jinpings højtrangerede medarbejdere har i en officiel udtalelse kommenteret på årsagen til den nye restriktion.

Han udtaler, at indgrebet er et led i processen for at forhindre den ”uordentlige ekspansion”, som nogle af spilfirmaerne – ifølge styret – har foretaget de senere år.

Samtidig lyder det i en skriftlig kommentar fra det kinesiske styre, at man med det vidtgående indgreb vil modvirke senere års udvikling, hvor “teenageres overgivelse til onlinespil har alvorligt påvirket deres normale studieliv og fysiske og psykiske sundhed”.

[adning id="17957"]

Fik du læst?