Klimaændringer giver ikke flere orkaner

De sidste 100 år er der hverken kommet flere eller kraftigere orkaner, viser amerikansk forskning.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Klimaændringer giver ikke flere orkaner

De sidste 100 år er der hverken kommet flere eller kraftigere orkaner, viser amerikansk forskning.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Professor Roger Pielke Jr. fra University of Boulder i Colorado begynder en artikel i det amerikanske erhvervstidsskrift Forbes med følgende erklæring:
”Alt, hvad der bringes i den følgende artikel, er i fuld overensstemmelse med de videnskabelige fakta fra (FN’s) Intergovernmental Panel on Climate Change, (IPCC), US National Climate Association, og World Meteorological Organization. Faktisk kommer informationerne direkte fra disse organisationers rapporter.”
Professor Pielke har nemlig sat sig for at undersøge påstandene om, at klimaændringerne har forårsaget, at de orkaner, som rammer USA fra Atlanten i sensommer og efterår, er flere, stærkere og voldsommere, end de var, inden man begyndte at tale om klimaændringer.
Han understreger, at han ikke ønsker at nedtone de voldsomme konsekvenser af de orkaner, der rammer USA. De kan forårsage, at tusinder omkommer, og at der sker materielle ødelæggelser for milliarder.
”Men da jeg begyndte at studere orkaner som postdoc-student i 1994 på U.S. National Center for Atmospheric Research, kunne jeg ikke drømme om, at disse kraftfulde storme ville blive voldsomt politiseret 25 år senere.”
Og han ved, at hans resultater går imod den politiske konsensus, når han svarer på spørgsmålet: Er orkaner over land (styrke-kategori 3 eller stærkere) blevet mere almindelige siden år 1900? Svaret er nej.
Tallene viser, at man i de seneste 14 år har registreret det laveste antal orkaner (mindst styrke 3) end i en tilsvarende periode siden år 1900.
Næste spørgsmål, professor Roger Pielke Jr. søger besvaret, er: Er orkaner i Nordatlanten blevet flere eller kraftigere?
”Der er stærk videnskabelig konsensus om, at data ikke understøtter påstanden om, er der er stigende orkan-aktivitet i Nordatlanten,” skriver professor Pielke, og han citerer Geophysical Fluid Dynamics Laboratory of NOAA:
”Ser man på hyppighed af atlantiske orkaner over historisk tid, er der ingen beviser for, at der sker en stigningen af hyppigheden af orkaner på grund af en betydelig drivhuseffekt.”
WMO har blandt sine mange eksperter også et panel af eksperter i tropiske orkaner:
Kun 1 af 11 eksperter erklærede sig enig i følgende udtalelse:
”Balancen i fakta antyder, at der er sket en klar stigning i antallet af orkaner i Nordatlanten siden 1970.”
De sidste 10 erklærede sig uenige i udsagnet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3671″ img_size=”750×470″ add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2835″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”767″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2210″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?