Kommentator: Den her sag kan blive farlig for Mette Frederiksen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsministerens kovending kan få alvorlige konsekvenser, vurderer politisk kommentator.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

– Mette F. har i høj grad fået magten ved at lave et skifte i værdipolitikken. Derfor er det nu muligt at skabe en sprække i den her fortælling om Mette F. som meget hård på den front.

– Den her sag er farlig for hende, for det tager meget lang tid at bygge troværdighed op, men man kan meget hurtigt rive den ned igen.

Sådan lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen, der ikke tøver med at kalde regeringens beslutning om at hjemtage mødre og børn fra fangelejre i Syrien for en “regulær kovending”.

Trods gentagne løfter om det modsatte har regeringen anført af statsminister Mette Frederiksen (S) nu valgt at hente tre danske mødre og deres 14 børn hjem til Danmark samt yderligere fem børn med dansk tilknytning, dog uden deres mødre.

Mette Frederiksen siger ét, men gør noget andet

Og den kovending åbner en flanke for kritik fra opppositionén, mener Joachim B. Olsen.

– Oppositionen kritiserer regeringen, fordi de nu endelig kan fange Mette Frederiksen i at sige én ting, men gøre noget andet, og det udnytter de.

– Derudover er der en intern kamp i oppositionen, når det gælder udlændingepolitik. Dansk Folkeparti er pressede af Nye Borgerlige, så de er i ‘strammerkrig’. Og Venstre taber stemmer til Konservative, så Jakob Ellemann (V) skal vise, at han stadig kan føre en stram udlændingepolitik, efter at Inger Støjberg er væk, siger han.

På trods af, at Mette Frederiksen som statsminister står i spidsen for regeringen, var hun fraværende ved det pressemøde, hvor beslutningen om at hente mødre og børn hjem fra Syrien blev truffet.

Det har både røde og blå partier kritiseret, og Joachim B. Olsen forudser, at kritikerne vil gå hårdt til statsministeren til spørgetimen i Folketinget næste tirsdag.

[adning id="17957"]

Fik du læst?