Kommuner kan spare mange penge, hvis de gør som Vejle

Langt den største del af en families udgifter går hverken til hus, bil eller børn. Den går til kommunalt velfærd via skattebetalingen dvs. vuggestuer, børnehaver, folkeskoler og ældrepleje.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kommuner kan spare mange penge hvis de gør som Vejle

Langt den største del af en families udgifter går hverken til hus, bil eller børn. Den går til kommunalt velfærd via skattebetalingen. Og kommunalt velfærd er børn (vuggestuer, børnehaver), folkeskole og ældrepleje.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Ifølge tænketanken Cepos’ beregninger betaler en person i arbejde i gennemsnit 92.000 kroner om året til kommunalt velfærd. Altså 184.000 kr., hvis et ægtepar er i beskæftigelse.
Derfor er det vigtigt, at kommunerne bruger de mange penge fornuftigt og effektivt. Men det er der stor forskel på: Vejle er således den kommune, der leverer kommunalt velfærd billigst — samtidig med at indbyggerne i byen er tilfredse med servicen. Ballerup er den kommune, der bruges flest penge på samme velfærd.
Hvis Ballerup kommune var ligeså effektiv som Vejle i omgangen med borgernes skatteindbetalinger, kunne en LO-familie i Ballerup slippe med at betale 31.668 kr. mindre i skat om året.
Se videoen med direktør i tænketanken, CEPOS, Martin Ågerup.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/BNPrhCrCFqk”][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?