Konservative vil tænke nyt i folkeskolen: Bøger skal skiftes ud med hammer og målestok

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

“Prøv at sætte dig ind i, hvordan det er hver dag at skulle møde op til noget, du synes er træls”.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

I Danmark vil vi i 2030 mangle op mod 100.000 faglærte. 

Det problem vil De Konservative gerne løse, og deres forslag er ganske simpelt.

De ønsker nemlig at gøre det muligt for folkeskoleelever, at bytte én skoledag om ugen ud med en arbejdsdag hos en virksomhed eller en erhvervsskole. Idéen er, at man i 7. klasse, skal kunne bytte en halv skoledag, hvorefter man i 8 til 9. klasse får mulighed for at bytte en hel skoledag. 

De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, uddyber idéen over for Avisen Danmark

– Prøv at sætte dig ind i, hvordan det er hver dag at skulle møde op til noget, du synes er træls. Du kan ikke se en mening med det. Så er det svært at koncentrere sig til en dobbeltlektion i matematik. Så begynder du at lave andre ting, du forstyrrer de andre – og så har vi den onde cirkel. Vi kan få gladere elever, hvis vi tør tænke nyt, fortæller han. 

Pape Poulsen påpeger, at vi i Danmark har et problem med elever, der går ud af folkeskolen uden at have lært basale teknikker som at regne, skrive og læse. 

Han mener, at vi er nødt til at tænke kreativt for at løse problemet med mistrivsel i skolen. 

– Hvis du i 7.-8. klasse føler, at du hele tiden sidder lidt på sidelinjen, så er den klassiske måde at få opmærksomhed på, at du begynder at lave ballade. Så får du voksenkontakt. Og nogle af disse unge har nogle gange bare brug for, at der er en voksen til at tage sig lidt af dem. Det her er et lille forslag, men vi er nødt til at prøve noget nyt. Vi er nødt til at bryde nogle mure ned, for ellers kommer vi aldrig videre, understreger han.

Partilederen mener generelt set, at folkeskolen er blevet mere og mere boglig, og at en mulighed for at kunne bruge en del af sin skoleuge ude hos en virksomhed, vil være til gavn for alle og ikke mindst mindske mængden af ballademagere. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?