Kvindekampen er vundet

Foto: James McNellis/Wikimedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kvindekampen er vundet. Nu er resten et spørgsmål om at arbejde, skriver Allan Holm Nielsen i dette debatindlæg.
Af Allan Holm Nielsen, stifter af tænketanken Growz
Her på kvindernes kampdag raser den sædvanlige ”kvinder får mindre i løn end mænd” debat. Og det er efterhånden ved at være noget trættende at høre på for os mænd.
Ideen om at kvinder generisk er tvunget ud i job med lavere løn er tilbagevist igen og igen.
De primære forklarende faktorer mht. de lønforskelle man oplever, er følgende:

Den sidste faktor alene forklarer faktisk størstedelen – det blev allerede fastslået i 2011 af en gruppe forskere fra Aarhus Universitet, støttet af Det Frie Forskningsråd.
Tilsvarende viste en undersøgelse af VIVE i 2020, at den reelle lønforskel imellem mænd og kvinder, når der korrigeres for diverse forklarende faktorer, er højest 2 procent. Ikke 14 procent som den rå sammenligning indbyder til at tro.
Dette er ellers et tal, som bl.a. Enhedslistens Pernille Skipper ynder at hive frem, f.eks. i en Facebook-video i dagens anledning.
Så kære kvinder: tillykke med sejren. Brug jeres kampdag til at fejre, at I faktisk har opnået ligeløn.
Om I vælger at arbejde lige så meget som mændene, vælger at tage lige så store karriere-risici og oftere skifter job for at få mere i løn, er ude af vores hænder. Det er jeres eget valg. Lige som det bør være.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.