Labour-leder i woke udtalelse: Mænd kan også have en livmoder

Keir Starmer. (Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix)

Lederen af det venstreorienterede britiske parti Labour går imod sit eget partimedlem for at tækkes identitetspolitiske kræfter.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Emnet om transkønnede er et af de mest betændte emner i nutidens vestlige samfund, og således skal der heller ikke meget til, før man står foran en shitstorm, hvis man har udtalt sig kritisk.

Det oplevede parlamentsmedlemmet for det venstreorienterede britiske parti Labour, Rosie Duffield, på tætteste hold for nyligt, da hun likede et tweet, der fremlagde det videnskabelige faktum, at kun kvinder kan have en livmoder.

Tweetet skabte derefter heftig debat, hvor mange på Twitter ligeledes udtalte, at Duffield ikke skulle være i parlamentet mere.

Og debatten blev så betændt, at også den politiske leder af Labour, Keir Starmer, var nødt til at gå ud og kommentere på situationen.

Men hans kommentarer kom bag på mange. Starmer støttede nemlig ikke sit partimedlem Duffield, beretter det statsejede britiske medie BBC.

”Det er ikke kun kvinder, der kan have en livmoder”

Starmer udtalte nemlig, at det ”ikke er rigtigt” at sige, at det kun er kvinder, der kan have en livmoder.

Og således undgik han at blive genstand for samme kritik, som sit partimedlem Duffield, hvis udtalelse er blevet kaldt for transfobisk af identitetspolitiske aktivister.

Hun afviser dog selv påstanden, og det gør Storbritanniens tidligere finansminister og nu nuværende sundhedsminuster, Sajid Javid, også.

”Det er en total fornægtelse af et videnskabeligt faktum”

Javid udtalte, at Labour-lederens udtalelse er en total fornægtelse af det videnskabelige faktum, at det kun er kvinder, der har en livmoder.

Duffield udtaler fortsat selv, at hun er “fuldstændig tilhænger af transrettigheder”.

Men hun er blevet fordømt af nogle LGBT+ -grupper, der siger, at transmænd og -kvinder bør behandles på samme måde som biologiske mænd og kvinder.

Således har to af hendes medarbejdere også forladt deres job som reaktion på hendes synspunkter.

[adning id="17957"]

Fik du læst?