Læs første kapitel af Lomborgs nye bog

De første 25 sider fra Bjørn Lomborgs aktuelle bog er lagt online. De tager udgangspunkt i klimaskræk og går videre til Lomborgs bud på mere konstruktive tilgange.
Foto: World Travel & Tourism Council

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Læs første kapitel af Lomborgs nye bog

De første 25 sider fra Bjørn Lomborgs aktuelle bog er lagt online. De tager udgangspunkt i klimaskræk og går videre til Lomborgs bud på mere konstruktive tilgange.  
Bjørn Lomborgs bog ’False Alarm – How Climate Change Panic Costs Us Trillions, Hurts the Poor, and Fails to Fix the Planet’ – er nyligt udkommet. Bogens formål og budskab ligger ret udtalt i titlen. Vi planlægger at anmelde den her på Indblik.net, og i mellemtiden kan interesserede selv læse første kapitel, ’Climate of Fear’, der nu findes online.
Et tema i starten af bogen er børn og unges frygt for, at verden vil være ødelagt i deres levetid. Lomborg citerer en undersøgelse i avisen Washington Post, der havde spurgt børn og unge om klimaet. 57 procent var bange, 52 procent var vrede, og 42 procent følte sig skyldige. De adspurgte var i alderen 13 til 17 år. En akademisk undersøgelse fra Denver, Colorado gav lignende resultater.
Angst og frygt er ikke vejen frem, siger Lomborg. Men hvad er så løsningen? Kapitlet rummer Lomborgs overordnede holdninger, der bliver uddybet senere i bogen. Et sted at starte er at vurdere klimapolitik på samme måde som andre former for politik, nemlig med tilgangen, hvor man får mest for pengene. Andre væsentlige punkter angår udvikling af ny teknologi og omstillingsparathed. Endelig bør man nå frem til den (for nogle) barske erkendelse, at der er mange globale problemer, der bliver overset med ensidigt fokus på klima.
Kapitlet ’Climate of Fear’ er tilgængeligt gennem dette link.
’False Alarm – How Climate Change Panic Costs Us Trillions, Hurts the Poor, and Fails to Fix the Planet’ udkom 14. juli på forlaget Basic Books. De 320 sider er foreløbig kun tilgængelige på engelsk. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1934 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 5357 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6457”][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?