Landbrugsorganisation i hård kritik af blå partier: Det er ren klimapopulisme

PR-foto

At selverklærede erhvervsvenlige politikere foreslår udtagning af landbrugsjord, er ren klimapopulisme, skriver Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, i dette debatindlæg.

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug

Folketingets blå partier er kommet med et fælles landbrugs- og klimaudspil, der helt bestemt er bedre end det, regeringen kom med.

De borgerlige politikere anskuer klimaproblematikken fra en global synsvinkel og forstår betydningen af en stor og stærk fødevaresektor i Danmark.

Derudover er det tilfredsstillende, at de blå partier afviser flere nyttesløse tiltag på dyrkningsfladen, forlanger nye øjne på indsatsbehovet for fjorde og kystvande samt er åbne for med pilotprojekter at finde alternative løsninger på vandmiljøområdet.

Desværre har både rød og blå blok åbenlyst set sig blinde på udtagning af lavbundsjord som det nye mirakelmiddel i klimakampen. Ja, de borgerlige forsøger endog at overbyde socialisterne i antallet af hektar, man vil tage ud af drift.

Der mangler dokumentation for klimaeffekten af at udtage landbrugsjord. Husk på, at afgrøderne på markerne jo binder CO2, og det vil derfor have en negativ virkning for klimaet at nedsætte dette CO2-optag.

Landbruget spiller på denne måde en afgørende positiv rolle i klimakampen – hvilket begge politiske fløje totalt negligerer. At selverklærede erhvervsvenlige politikere foreslår udtagning af landbrugsjord, er ren klimapopulisme.

Lad os nu styrke dansk fødevareproduktion i stedet for at minimere den. I en verden, der behøver mere og mere mad, er det tudetosset at stække madproduktionen i en af klodens mest miljø- og klimavenlige landbrugsnationer.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?