Landmænd trækker staten i retten for at hindre ekspropriationer

Kommuner har fået for vide rammer til at udstede sprøjteforbud til landmændene i bestræbelserne på at beskytte grundvandet. De stoffer, der findes i landbruget i dag, er ikke et tema, da man ikke finder dem i drikkevandet.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Landmænd trækker staten i retten for at hindre ekspropriationer

Miljø- og Fødevareministeriet modtog onsdag den 16. juli en stævning fra en nystiftet forening, som hedder ”Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse”.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Foreningen har anlagt en retssag mod staten for at forhindre, at ønsket om at sikre grundvandet i Danmark skal føre til, at store landområdet bliver inddraget uden effekt.
Foreningens advokat, Hans Sønderby, siger til avisen Effektivt Landbrug, at landets kommuner har fået alt for vide rammer til at udstede sprøjteforbud til landmændene i bestræbelserne på at beskytte grundvandet.
Kommunerne har lavet indsatsplaner for at sikre grundvandet, og disse planer betyder, at en række landmænd får påbud om ikke at bruge de plantebeskyttelsesmidler, de foretrækker. Ifølge den nye forenings beregninger, er omkring 40 pct. af Danmark udlagt til områder med særlige drikkevands-interesser. Det får konsekvenser for rigtig mange landmænd. Århus Kommune har således udstedt sprøjteforbud i Beder.
Advokat Hans Sønderby mener, at sprøjteforbud er helt absurd, da landmændenes sprøjtemidler i dag reelt ikke udgør et problem for grundvandet.
De stoffer, der findes i landbruget i dag, er slet ikke et tema, da man ikke finder dem i drikkevandet. Man kan derimod finde en række stoffer, som ikke har noget med landbruget at gøre, siger Hans Sønderby. Der er blevet indført et meget indgribende middel for at løse et problem, vi ikke mener er til stede. Der er masser af stoffer fra industrien og husholdningen, som man slet ikke måler for, så hvor er rimeligheden henne, spørger advokaten.
Kilde: Berørte landmænd stævner nu staten (Effektivt Landbrug)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?