Lav vaccinetilslutning blandt unge: Nu vil Brostrøm tage nye midler i brug

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Omkring en fjerdedel af de unge har ikke booket tid til vaccination mod covid-19. Nu tager Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, nye midler i brug. 

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk 

Der er lav vaccinetilslutning blandt de unge sammenlignet med de øvrige aldersgrupper i befolkningen, viser nye tal fra sundhedsstyrelsen. 27 procent af unge i aldersgruppen 20-29 år har ikke reageret på sundhedsstyrelsens invitation til coronavaccinen, oplyser Berlingske.

Dette ser Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, som et problem. Han mener at flere unge nu skal ”motiveres” til at tage vaccinen. 

Og til dette vil Sundhedsstyrelsen nu tage nye midler i brug. De vil nu opsøge de unge på bl.a. ungdomsuddannelserne.

Inden længe vil der i fire regioner blive indført pop op-vaccinationscentre, hvor man ikke skal bestille tid men blot kan droppe ind og blive vaccineret ganske uanmeldt. 

Disse centre vil f.eks. blive placeret på uddannelsesinstitutionerne. Så nu bliver det altså nemt for børn og unge at lade sig vaccinere uden forældrenes samtykke.

Søren Brostrøm har også allerede personligt aflagt besøg på to uddannelsesinstitutioner i Holbæk, hvor han stak studerende og gjorde reklame for vaccinationerne.

[adning id="17957"]

Fik du læst?