Lektor forudser et strategiskifte: Regeringens coronastrategi har nået sin ende

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

“Det er et strategiskifte, vi er i gang med”, lyder det.

Af Benjamin Vesjager, benjamin@indblik.dk 

Den 10 september forsvinder de sidste coronarestriktioner langt om længe efter næsten halvandet år, hvor danskerne har måttet leve med konstante pressemøder, lange køer til test og skiftende, indgribende restriktioner.

“Har nået sin ende”

Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, fortæller over for TV 2, at regeringens strategi om at holde corona nede, indtil flest muligt er vaccineret, er ved at være ved vejs ende. 

– Nu er vi sådan set færdige med at vaccinere dem, vi kan vaccinere. Så den strategi, vi har haft med at holde corona nede, indtil så mange som muligt var vaccineret, har nået sin ende, fortæller han. 

Ifølge tal fra TV 2 fik 9.145 mennesker deres andet stik den 5. september. Det er et meget lavt tal sammenlignet med de 56.525, som modtog andet stik den 20. juli, som cirka var den periode, hvor man vaccinerede allerflest.

I alt har 75,4 procent af den danske befolkning fået første stik mod covid-19, mens 72,5 procent er fuldt vaccinerede.

Sundhedsmyndighederne har sat sig et mål, som lyder på, at 90 procent af alle personer, der er inviteret til vaccination, skal have fået den inden 1. oktober. 

Viggo Andreasen mener, at det høje antal vaccinerede er tegn på en ny coronastrategi. 

– Det er et strategiskifte, vi er i gang med, fra at forsøge at holde coronaen fra livet, mens vi venter på vaccinerne, til at vi nu må acceptere, at den er her, uanset om vi kan lide det eller ej.

[adning id="17957"]

Fik du læst?