Løkke: Send de store børn tilbage i skole

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mandag vendte eleverne i 0. til 4. klasse tilbage i skole. Nu er det de ældre elevers tur, lyder det fra løsgænger Lars Løkke Rasmussen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Statsminister Mette Frederiksen (S) kræver “fuld epidemikontrol”, før de ældre elever kan få lov at vende tilbage i skole. 
Mens hun dog ikke vil uddybe, hvad en “fuldstændig epidemikontrol” indebærer, melder tidligere statsminister, Venstreformand og nuværende løsgænger, Lars Løkke Rasmussen, klart ud: de store børn skal tilbage i skole.
– Der er store regionale forskelle i smittespredningen, der er forskel på den fysiske indretning af landets skoler og det er lettere at lave en “social boble” på en efterskole med f.eks. 14-dages ophold, forlængede weekend og tests end på en dagskole, skriver Lars Løkke Rasmussen.
– For nu bare at nævne tre ting, der gør det helt ubærligt, at vi ikke får taget hul på at sende de store børn og unge i skole igen.
Meldingen kommer i et kort indlæg på hans personlige hjemmeside, der også fungerer som base for hans nye politiske netværk, der foreløbigt har fået flere end 14.000 medlemmer, siden det gik i luften.
– Jeg har meget, meget længe være bekymret over regeringens firkantede “vi-ved-det-hele-bedre”- og “alt-eller-intet”-tilgang til genåbning af samfundet, skriver Lars Løkke Rasmussen.
– Og jeg har fra pandemiens start argumenteret for, at vi ikke KUN kan se på covid-19, men bl.a. også på ensomhed, mistrivsel, risikoen for underbehandling af andre alvorlige sygdomme og fremtidens økonomiske muligheder for at gøre alt det gode, vi alle sammen vil.
Lars Løkke Rasmussen skriver i indlægget, “fornuftens stemme” vokser i øjeblikket, og at han derfor tror, at der snart må ske noget.
Foreløbigt synes der dog ikke at være politisk vilje til at sende de ældre elever tilbage i skole. I hvert fald slet ikke hos den socialdemokratiske regering.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?