Løkkes nye partinavn er godkendt: Nu begynder jagten på vælgererklæringer

Foto: Henrik Bjerregrav/Venstre

Valgnævnet har netop godkendt partinavnet “Moderaterne”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Og dermed er tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens nye parti, som han officielt annoncerede grundlovsdag, en realitet.

Det oplyser Jakob Engel-Schmidt, der selv er tidligere Venstre-folketingsmedlem, men for nyligt blev ansat som Løkkes sekratariatsleder.

– Så har Valgnævnet godkendt partinavnet “Moderaterne”. Indenrigsministeriet har startet indsamlingen af underskrifter, og alle skal være meget velkomne til at skrive under.

– Omvendt forstår vi også godt, hvis folk vil vente på at partiprogrammet offentliggøres efter KV21. Under alle omstændigheder er det en dejlig nyhed, skriver han i et Facebook-opslag.

Lars Løkke Rasmussens kommunikationschef Jeppe Søe bekræfter også godkendelsen af partinavnet i et Facebook-opslag.

Endnu er der ikke nyt fra Løkke selv.

Moderaternes partinavn fremgår nu af Indenrigsministeriets hjemmeside, hvor det nu er blandt de 130 partier, som det er muligt at give en vælgererklæring til.

Hvis partiet skal stå på stemmesedlen til næste valg til Folketinget, skal der lidt over 20.000 vælgererklæringer til.

Løkke var i 40 år medlem af Venstre. Her blev han i 2009 både formand og statsminister, da Anders Fogh Rasmussen skiftede titlen som statsminister ud med titlen som generalsekretær i militæralliance Nato.

Efter to år som statsminister blev Lars Løkke Rasmussen oppositionsleder i fire år, inden han efter valget i 2015 igen kunne stille sig i spidsen for en regering.

Ved valget i 2019 tabte Venstre på ny regeringsmagten, og efterfølgende blev Lars Løkke Rasmussen ufrivilligt presset til at forlade formandsposten.

På den første dag i 2021 oplyste han, at han havde meldt sig ud af Venstre.

Kort efter dannede han et politisk netværk for personer, der ønskede at diskutere og formulere politiske forslag med ham. Netværket har siden samlet flere end 16.000 medlemmer.

Indtil nu har Løkke levet en tilværelse som løsgænger, men nu er han altså partileder af det nye parti Moderaterne.

[adning id="17957"]

Fik du læst?