Lokalradio får påtale efter Indblik.nets afsløringer

Radio- og tv-nævnet har givet Faaborg-Midtfyn Lokalradio en påtale, efter at Indblik.net og Journalista.dk i foråret kunne afsløre et lidt for tæt samarbejde med tv-stationen Sydfyn TV.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lokalradio får påtale efter Indblik.nets afsløringer

Radio- og tv-nævnet har givet Faaborg-Midtfyn Lokalradio en påtale, efter at Indblik.net og Journalista.dk i foråret kunne afsløre et lidt for tæt samarbejde med tv-stationen Sydfyn TV.
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
Radio- og tv-nævnet købte øjensynligt ikke Faaborg-Midtfyn Lokalradios forklaring om, at samarbejdet mellem den offentligt finansierede lokalradio og den lokale tv-station Sydfyn TV var for at spare penge på lønninger.
I hvert fald har stationen fået en påtale for at samproducere indhold til radioen sammen med tv-stationen, der også er offentligt finansieret – eller ikkekommerciel, som det hedder i fagtermer. Stordriftsfordele er nemlig ikke et begreb, man arbejder med inden for den ikkekommercielle radiodrift, hvor der lægges vægt på, at stationerne produceres deres eget indhold, og hvor samproduktioner med andre stationer ikke tæller med som egenproduceret indhold.
Faaborg-Midtfyn Lokalradio får påtalen for ikke at have produceret en stribe af programmerne Kulturmagasinet og Sportsmagasinet selv. Det er ellers et fast krav i bestemmelserne, at de af kanalernes produktioner, der tælles med i regnskabet, som ligger til grund for programtilladelsen, skal produceres af stationerne selv. Eventuelle produktioner sammen med andre radio- eller tv-stationer må ikke medregnes i den sammenhæng, men det er altså, hvad Faaborg-Midtfyn Lokalradio har gjort.
Genbrugte lydside fra tv-program
Påtalen kommer i kølvandet på Indblik.net og Journalista.dk’s afsløringer i foråret af, hvordan netop co-produktioner og genbrug af indhold var blevet fast modus operandi hos flere sydfynske stationer, der alle har det til fælles, at de drives af folk med tilknytning til den svendborgensiske Radio Loud-medejer Radio Diablo.
Indblik.net og Journalista.dk beskrev første gang uregelmæssighederne hos de sydfynske medieforetagender i april, og dækningen førte dengang til, at Jens Rohde (RV) stillede kulturminister Joy Mogensen (S) en række spørgsmål til sagen. Også Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen udtrykte forargelse over, hvad han tolkede som en
Faaborg-Midtfyn Lokalradio har i den mellemliggende periode fortsat praksissen med at udsende lydsiden af Sydfyn TV’s programmer, for af Radio- og tv-nævnets påtale fremgår det, at co-produktionerne med Sydfyn TV er fortsat helt frem til oktober.
Trues med inddragelse af tilladelse
Nu går den dog ikke længere, skriver nævnet, der truer med en inddragelse af programtilladelsen:
”Radio- og tv-nævnet har nu taget stilling i sagen og truffet afgørelse om at påtale Foreningen Faaborg-Midtfyn Lokalradios brug af co-produktioner, og dermed manglende egenproduceret førstegangsudsendt programvirksomhed med lokalt indhold, i perioden 1. januar 2020 til 4. oktober 2020, idet Foreningen Faaborg-Midtfyn Lokalradio i perioden har co-produceret radiostationens ugentlige programmer ’Kulturmagasinet’ og ’Sportsmagasinet’. Nævnet understreger, at fremtidige overtrædelser kan medføre, at Nævnet inddrager programtilladelsen midlertidigt eller endeligt.”
Det er imidlertid uvist, hvor meget, der skal til, før Radio- og tv-nævnet rent faktisk skrider til inddragelse. Faaborg-Midtfyn har en gang tidligere været i nævnets søgelys og fik i januar 2018 en påtale for ikke at sende de aftalte programmer, men dengang fik det altså heller ikke yderligere konsekvenser.
Indblik.net har spurgt Faaborg-Midtfyn Lokalradios bestyrelsesformand Hans Henrik Andersen, hvordan man i bestyrelsen forholder sig til påtalen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7008″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7696″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8645″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?