Medier

TEMA

Tema: Bøger til ferien

I juli er der tema-uger på Indblik.dk. Første tema er bøger til ferien – hentet fra vores bagkatalog

Erhverv

Gallup stryger Radio Loud fra lyttertal

Den udfordrede ungdomsradio Loud havde i sidste uge så få lyttere, at de end ikke fremgik af Gallups lyttermålinger. Et nul i begge målgrupper betyder nemlig fremover, at man fjernes fra opgørelsen.

Medier

Vermund og Frederiksen dominerer på Facebook

De to kvindelige profiler har tilsyneladende fundet fidusen på Facebook, viser en statistisk gennemgang af partiledernes succes med det sociale medie. Særligt Vermund overpræsterer dog.

Medier

Messerschmidt: Uhørt arrogance hersker i DR

Dansk Folkepartis fungerende medieordfører Morten Messerschmidt kalder DR’s håndtering af sagen om journalist Jakob Andresen et eksempel på en ”arrogant og absolutistisk selvforståelse” i Danmarks Radio.

Medier

Radiotavshed fra DR i klagesag om habilitet

DR har stadig ikke forholdt sig til klage om journalists mulige inhabilitet på grund af personlig forbindelse til Radio Loud. Dermed lever DR ikke op til sin egen svarfrist.

Amerikanske medier er ude efter Trump

Der er kraftig overvægt af negative nyheder om præsident Trump i det store flertal af USA’s medier. Til gengæld er det største nyhedsmedie, Fox News, venligt indstillet.

Afdød ”finne” var stationsleder på århusiansk lokalradio

I 2017 lykkedes det en person under falsk navn at hente en programtilladelse og offentlige støttekroner til den ikkekommercielle Århus Lokalradio, som han sad som bestyrelsesformand for før – og efter – sin død to år senere. Nye Borgerlige kalder kulturministeren i samråd om sagen.

Medier

Radionævnets manglende konsekvens vækker undren

Radio2000 havde aldrig modtaget en nævnspåtale, før stationen for to år siden mistede sin programtilladelse til Faaborg-Midtfyn Lokalradio. Kort inde i tilladelsesperioden modtog Faaborg-Midtfyn til gengæld én og bad efterfølgende om at få nedjusteret sin sendetid.

Klima

CNN indlemmer Greta Thunberg i corona-ekspertpanel

Når CNN natten til fredag dansk tid sender et debatprogram om den igangværende pandemi, bliver det med den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg i ekspertpanelet. Det har sat sindene i kog på internettet.

Erhverv

Radio LOUD lejer sig ind hos medejer og Diablo-formand

Med tætte forbindelser til Radio Diablo som fællesnævner, kan en række sydfynske erhvervsfolk potentielt drage økonomiske fordele af, at Radio LOUD er kommet til byen. Men alt foregår efter bogen, bedyrer Radio Loud.

Erhverv

Ejere bag Radio LOUD plagierer dagligt danske aviser

Selvom Radio LOUD er meget opfarende, når satirikere gør brug af LOUD-varemærket, har stationens svendborgensiske medejere på Radio Diablo et mere afslappet forhold til andres ophavsret, som der ses stort på, når der læses op fra formiddagsaviserne i et fast radiosegment. ”Rent plagiat”, siger B.T.-redaktør.

Erhverv

LOUD-ejere får tilskud til lokalradioer, der rutinemæssigt genbruger indhold

Ved at stifte en række tilskudsberettigede lokale radio- og tv-foreninger, der på ugebasis låner indhold af hinanden, har Martin Brandt Larsen – medejer af den kommercielle radiostation Radio Diablo og dermed af nystartede LOUD – skabt sig en sideindtægt ved ikkekommerciel radiodrift. Hvor meget han tjener, vil han ikke ud med.

Medier

Indblik.net holder påskeferie

Skribenterne på Indblik.net holder fri i påskeugen – og vi ser frem til at vende stærkt tilbage med flere vedkommende artikler efter ferien. Venlig hilsen redaktionen, Indblik.net.

Medier

Udvidet mediestøtte: NB og LA sagde nej

Den tid er forbi, hvor der var enstemmighed i Folketinget om corona-løsninger. Nye Borgerlige og Liberal Alliance har sagt nej til kulturministerens ekstra mediestøtte.

EU holder øje med russisk misinformation

Kommissionen udsender hver uge en rapport om, hvordan russiske medier og troldefabrikker med misinformation forsøger at skabe et mediebillede, der fremmer Ruslands kort over verden.

Medier

Rock-legende hykler om dyrevelfærd

Musikeren Robert Plant har netop aflyst en koncert på sommerens G! Festival på Færøerne begrundet i landets grindehvalsjagt. Men Led Zeppelin-legenden har ingen betænkeligheder ved at give koncerter i lande med langt større forklaringsproblemer end Færøerne i forhold til dyrevelfærd.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]