Lomborg: New York Times tager fejl med sin klimaalarm

Den danske klimadebattør og økonom Bjørn Lomborg mener, at medierne hindrer politikerne i at lave fornuftige løsninger på klimaændringerne.
Foto: World Travel & Tourism Council

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lomborg: New York Times tager fejl med sin klimaalarm

Den danske klimadebattør Bjørn Lomborg mener, at medierne hindrer politikerne i at lave fornuftige løsninger på klimaændringerne.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
I en artikel i New York Times fremgår, at Sydvietnam nærmest vil være forsvundet i 2050, fordi hele det kæmpestore Mekong-delta vil blive oversvømmet ved højvande på grund af de kommende vandstigninger, forårsaget af klimaændringerne.
”Flere end 20 millioner mennesker, en fjerdedel af landets befolkning, lever i et landområde, som vil blive oversvømmet,” skriver den amerikanske avis.
Dette indlæg bliver imidlertid korrigeret af klimadebattør, økonom Bjørn Lomborg:
”I virkeligheden ligger det meste af Sydvietnam allerede i dag under højvandslinjen,” skriver Bjørn Lomborg i en kommentar, som offentliggøres via Project Syndicate i en række aviser verden over, ”men de 20 millioner mennesker lever tørskoet, fordi man har bygget diger på samme måde, som man har gjort i Holland – eller i dele af London. Konsekvensen af den ekstra vandstigning, som kunne ske i årene mod 2050 vil ikke medføre, at vandet går over digerne. Indbyggerne i Mekong-deltaet vil selvfølgelig fortsætte med at tilpasse digerne og anden infrastruktur til vandstanden, således som man har gjort i århundreder.”
Og Bjørn Lomborg fortsætter:
”Sådanne alarmistiske mediehistorier skaber unødvendig frygt og foranlediger, at politikere iværksætter kostbare foranstaltninger for at reducere udledningen af drivhusgasser. Den rigtige løsning er at løfte verdens fattigste mennesker ud af fattigdom og beskytte dem ved hjælp af enkel infrastruktur”.
Bjørn Lomborg peger også på, at regeringens planer om at reducere det danske CO2-udslip med 70% i 2030 (i forhold til 1990) vil koste 800 milliarder kroner. Det vil kun bidrage til at reducere temperaturen i verden med 0,0001 grad celsius.
Se information via Lomborgs nyhedsbrev her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1353″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2164″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3887″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?