Lviv i Ukraine var udsat for nogle af de første rædselsfulde russiske bombardementer.

Mange flygtede, men nogle blev. Indbliks redaktion i Lviv taler med tre kvinder, der valgte ikke at flygte fra krigen.

Af Khrystyna Bidnyk Journalist

Her er historien om tre kvinder fra Lviv, som forblev i deres hjemland på trods af den forfærdelige krig, daglige bombninger og tab påført dem af “De russiske Befriere”.

Nataly Sutyk, 37 år, er mor til tre børn, skilt, datter af en tidligere soldat. Som barn flyttede hun hele tiden til forskellige kaserner rundt i byer i Ukraine.

Natalys kærlighed til sit land Ukraine er rodfæstet, og hun ville aldrig forlade sit fødeland, og dermed efterlade sin mor – som er syg.

Hun har ladet sig tatovere til ære for Ukraines væbnede styrker. Det bekræfter hendes tro på Ukraines sejr!

Olia Kozak, 34 år, gift, mor til en datter. Olia kunne allerede være mor til endnu en søn, som hun var tæt på at føde. Barnets hjerte holdt op med at slå af ukendt årsager. Hele graviditeten var under kontrol – alt var fint. Men – den stress, som Olia måtte udstå, tabet af sin mands job på grund af krigen og ingen muligheder for et normalt besøg på barselshospitalet under konstante luftangreb førte til tabet af barnet.

En mor i stress: Hvem vil overleve tabet af et barn og leve i en tid med krig og ikke blive skør på den baggrund?

Lida, 27 år, ugift, eneforsørger af sin 5-årige søn fra fødslen, har arbejdet som danser hele sit liv, men nu under krigen vendte hun hjem til sit fødeland. Lida forsøgte at bo i Warszawa i krigens første uger, men hun ville hjem til Lviv, for at arbejde som frivillig og hjælpe flygtninge fra andre byer i Ukraine. Som frivillig har Lida givet alt væk til fællesskabet: Legetøj, tøj, køkkenredskaber og alt andet.

Hun siger at Ukraine vil vinde denne krig, for det er nødvendigt, for at få selve livet tilbage.

 

[adning id="17957"]

Fik du læst?