Måling afslører: Han er landets klart mindst troværdige partileder

Sikandar Siddique, politisk leder af Frie Grønne. (Foto: Ole Wagner)

En ny måling giver et overblik over landets mest – og mindst – troværdige partiledere.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Over 2000 personer er blevet adspurgt, hvilke partiledere, de mener, er de mest troværdige, og de adspurgte kunne derefter give tre forskellige svar.

Målingen, der er foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken, giver således et overblik over, hvilke af landets partiledere, som danskerne mener, der er de mest troværdige.

Og der er især én partileder, der viser sig særligt populær.

De Konservatives Søren Pape med en solid føring

Det er den konservative partiformand Søren Pape Poulsen, der med hele 53 procent af de adspurgtes stemmer, har føringen som den mest troværdige partileder.

Og man skal helt ned på 38 procent, før man finder statsministeren og Socialdemokratiets partiformand Mette Frederiksen på en andenplads.

En interessant detalje ved målingen er dog, at Venstres tidligere formand, nu med eget opstillingsberettigede parti, Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen også ligger relativt højt på listen.

Faktisk har Løkke fået lige så mange stemmer som sin efterfølger og Venstres nuværende partileder, Jakob Ellemann-Jensen, med 17 procent hver.

Sikandar Siddique er ifølge danskerne den mindst troværdige partileder

Af de adspurgte har hele 12 procent svaret, at de ikke ved, hvem de synes, der er den mest troværdige partileder.

Derudover er der kun tre partiledere, der har fået under 12 procent stemmer.

Øverst af de tre finder vi det Radikale Venstres nuværende partiformand Sofie Carsten Nielsen, der kun har fået seks procent, og endnu længere nede finder vi derefter Alternativets partiformand Franciska Rosenkilde.

Men allernederst ender Frie Grønnes partiformand Sikandar Siddique, der kun formår at få én procent af stemmerne, og således er Siddique altså landets mindst troværdige partileder ifølge danskerne.

RETTELSE 22.09.2021 kl. 13:28: Sikandar Siddique er den partileder, som færrest af de adspurgte har angivet som værende den mest troværdige partileder. Deraf kan det dog ikke udledes, at han er den mindst troværdige. Dette siger undersøgelsen nemlig ikke noget om.

[adning id="17957"]

Fik du læst?