Måling: Massivt flertal mener, at Mette Frederiksen gør det godt som statsminister

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Langt de fleste danskere er tilfredse med Mette Frederiksens præstation som statsminister, viser en meningsmåling.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

66 procent af danskerne mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) gør det godt. 

Samtidig mener kun 29 procent, at Mette Frederiksen klarer jobbet som statsminister dårligt.

Det skriver Weekendavisen på baggrund af en måling, som analysevirksomheden Moos-Bjerre har foretaget sammen med Norstat Danmark.

Målingen er foretaget efter samme principper, som man i USA laver målinger over præsidenters “approval rating” på. Med andre ord er målingen et forsøg på at vurdere Mette Frederiksens popularitet som statsminister.

Opbakningen til Frederiksen er størst blandt de regeringspartiet Socialdemokratiet og støttepartierne. Her mener 91 procent af vælgerne, at statsministeren klarer sig godt.

Kun seks procent er af den opfattelse, at hun klarer sig dårligt.

Af de adspurgte i undersøgelsen, som stemmer på partier i blå blok mener 44 procent, at Mette Frederiksen klarer jobbet som statsminister godt, mens 53 procent mener, at hun klarer det dårligt.

Samtidig afslører målingen også, at 54 procent af de adspurgte er “alt i alt for den retning, som Mette Frederiksen fører Danmark i”, mens 34 procent er imod.

Hos de røde vælgere, der har deltaget i undersøgelsen, bakker 87 procent op om Mette Frederiksens politiske retning. Blandt de blå vælgere er det et anseeligt mindretal på 30 procent, der bakker op.

1.019 repræsentativt udvalgte danskere er blevet adspurgt i målingen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?