Men In Black indtog gaden med nye budskaber

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Selvom alle coronarestriktionerne ophørte i sidste uge, afholder det ikke de kendte coronademonstranter, Men In Black, fra fortsat at demonstrere. Denne gang med andre dagsordner.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

”Men In Black” er navnet på en gruppe af folk, der adskillige gange under coronanedlukningen gik sortklædt på gaden i København, Århus og Ålborg. Målet var at demonstrere imod regeringens coronarestriktoner.

Men at alle coronarestriktionerne ophørte i fredags, afholder ikke bevægelsen fra at gå på gaden dagen efter. Denne gang med andre budskaber.

”20 år med frygt og masseovervågning”

Frihedsdemonstrationen under overskriften ”20 år med frygt og masseovervågning” blev afholdt lørdag den 11 september i Københavns gader med start klokken 19 fra Christiansborg Slotsplads, oplyser Lokalavisen.dk.

I et Facebookopslag indbød Men In Black folk til at deltage, hvis de har fået nok af stigende overvågning, løgne, manipulation og skjulte dagsordener.

– Vi har været stille i noget tid, men det betyder ikke at kampen for frihed eller eksponering af systemets fejl og mangler på nogen måde er nået til ende, skriver bevægelsen i opslaget.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Staten skaber frygt

Men in Black lægger i opslaget særlig vægt på, hvordan de mener, at regeringen har skabt frygt i befolkningen. Ifølge bevægelsen bruger regeringen denne frygt som begrundelse til at indføre nye love og tiltag, der begrænser borgernes frihed:

– I 20 år har vi skulle finde os i at være styret af frygt. Med frygten er der kommet en stigende masseovervågning og kontrol. Dagsordenen har været den samme. Metoderne har bare ændret sig. 

– Med argumentet om en skjult fjende, har almindelige borgere skulle finde sig i teleovervågning og registrering.

– For hver trussel, har vi måtte finde os i nye love der giver staten stadig større magt – og for hver gang, har vi måtte give afkald på mere og mere af vores frihed.

– Med coronas indtog, er der dukket en ny usynlig fjende op, hvor vi alle er under konstant mistanke. Med corona har staten fundet en ny begrundelse til at skabe frygt og skræmme befolkningen. Med frygten er der kommet en ny måde at overvåge borgerne på.

At Men In Black også har andre dagsordener end at være imod coronarestriktioner, har dog i længere tid været velkendt.

Den 15. maj i år offentliggjorde Men In Black nemlig et manifest, der beskriver bevægelsens mere vidtfavnende mærkesager.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?