Mens danskere blev evakueret fra Afghanistan, tog Mette F. og Trine Bramsen til koncert på Fyn

Foto: Mette Frederiksens Facebookside

Det kan godt være, at danskere måtte evakueres fra Taliban i Afghanistan, men i det mindste havde statsministeren og forsvarsministeren en “skøn aften” med “festlig stemning” til koncert i Odense.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

I disse dage er hele verdens øjne på Afghanistan, hvor Taliban er på hastig fremmarch.

Mens Taliban fredag rykkede mod landets hovedstad Kabul, blev Danmarks ambassade lukket ned og de ansatte på ambassaden blev evakueret.

I en sådan krisesituation skulle man måske tro, at landets statsminister og forsvarsminister sad i et kriserum et sted dybt under Christiansborg og kæmpede for at få alle danskere og ambassadeansatte evakueret.

Det var dog ikke tilfældet. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) var nemlig i timerne efter evakueringen i Kabul til koncert på Fyn. 

Her nød de det, som Mette Frederiksen på sin Facebookside kalder en “skøn aften” med “festlig stemning” og “god musik” i selskab med Odenses socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel.

Forsvarsminister Trine Bramsen brugte søndagen, dagen hvor Kabul faldt til Taliban, på at tale om sæler og besøge søfartsskolen på Ærø.

Det fremgår Ærøs socialdemokratiske borgmester Ole Wej Petersens Facebookprofil.

– På Havnen i Marstal fik vi en snak med fiskerne om sæler, og Trine fik hilst på Ærø Søredning. Tak til Trine for et godt besøg på Ærø, skriver han i et Facebookopslag.

I kommentarsporene på Facebook bliver der rejst massiv kritik af Trine Bramsen og Mette Frederiksen.

Også folketingspolitikere som Venstres Jan E. Jørgensen og Liberal Alliances Ole Birk Olesen kritiserer regeringen for deres besynderlige prioritering.

Indblik arbejder på en kommentar fra de to socialdemokratiske ministre.

[adning id="17957"]

Fik du læst?