Messerschmidt: Danmark bør være det næste land, der forlader EU

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dansk Folkeparti kigger længselsfuldt mod Storbritannien, der netop har gennemført brexit. Partiets næstformand Morten Messerschmidt mener, at Danmark bør være det næste land, der forlader EU.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl slog sidste år fast, at partiet vil have Danmark ud af EU. 
Nu lyder det fra partiets næstformand og EU-ordfører Morten Messerschmidt i et interview med Altinget.dk, at danskerne allerede efter næste valg skal folkeafstemning om vores EU-medlemskab.
Messerschmidt er imponeret af den handelsaftale, som briterne har forhandlet på plads. Han mener, at Danmark bør kunne opnå en lignende aftale og at en sådan vil gøre det mere realistisk, at også vi kan forlade EU.
– Nu er det for første gang blevet bevist, at det kan lade sig gøre at forlade EU, og at man ikke bare synker hen i glemsel og elendighed, men at man kan få lov til at fortsætte med at handle med de andre EU-lande, og at man kan være en del af sikkerhedssamarbejdet og så videre, fortæller han til Altinget.
Morten Messerscmidt vurderer endvidere, at EU-debatten vil fylde meget i den kommende tid. Spørgsmålet om et evt. “dexit”, hvor Danmark forlader den europæiske union, vil også være centralt for DF, hvis partiet skal være med til at danne regering, fortæller han.
– Jeg forudser, at det her bliver et tema i folketingsvalgkampen. Jeg går ud fra, at der kommer folketingsvalg i Danmark om et par år. Der vil vi vide, hvordan Brexit-aftalen har påvirket Storbritannien økonomisk og politisk. Der vil man virkelig kunne se et Storbritannien før og efter Brexit.
– Så det vil være helt naturligt, at hvis vi skal være med til at danne regering eller på anden måde påvirke regeringsdannelsen efter et folketingsvalg, så vil der være et ret centralt krav om, at sådan en folkeafstemning kan holdes i næste samling. Jeg tror, det er der, man kan se, hvordan virkeligheden ser ud.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?