Mette Frederiksen ansætter ny rådgiver: Får 1.367.417 skattekroner i årsløn

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]På direkte ordre fra statsminister Mette Frederiksen ansættes der stadigt flere nye økonomiske rådgivere i Statsministeriet. Nyansættelserne koster skatteyderne dyrt.
Af Claes Theilgaard, claes@theilgaard.dk 
Før Mette Frederiksen indfandt sig på statsministerposten, var det Finansministeret, der stod for den økonomiske rådgivning af den siddende regering. Men i slutningen af september sidste år begyndte Mette Frederiksen at ansætte egne økonomiske rådgivere i nyoprettede stillinger i Statsministeriet.
Nyansættelserne bliver en milliondyr affære for skatteyderne, viser aktindsigter som mediet Journalista.dk er kommet i besiddelse af.
Foreløbigt er to medarbejdere blevet ansat i det nye økonomiske sekretariat i Statsministeriet, men man forventer at der bliver oprettet mellem tre og fem stillinger i alt. 
Af de to medarbejdere, der på nuværende tidspunkt er ansat, er Martin Madsen den klart bedst lønnede.
Han kan se frem til en grundløn på hele 1.167.734 kroner om året. Derudover kommer pension fra Statsministeriet, hvilket bringer den samlede regning til skatteyderne op på mindst 1.367.417 kroner om året. Dertil kommer mulighed for at få udbetalt forskellige former for bonusser.
Den anden nyansatte rådgiver, Kristian Kranker, får en årlig grundløn på 533.535 kroner og en pensionsindbetaling på 91.234 kroner. I alt lyder regningen til skatteyderne således på 624.769 kroner.
Kristian Kranker har, ligesom sin kollega Martin Madsen, mulighed for at optjene diverse bonusser.
Den samlede regning for de to, der foreløbigt er ansat i Mette Frederiksens nye økonomiske sekretariat, løber op i små to millioner kroner – eller mere præcist 1.992.186 kroner uden evt. udbetaling af bonusser.
Dette beløb må forventes at stige, som der ansættes endnu flere rådgivere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?