Mette Frederiksen brugte soldaternes flagdag til at lange ud efter medierne – kræver “arbejdsro” og “fuldstændig opbakning”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen brugte soldaternes flagdag til at bede de danske medier om “arbejdsro” og “fuldstændig opbakning”. Men statsministeren rammer helt forbi skiven, lyder det.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

I anledning af flagdagen for Danmarks udsendte afholdt statsminister Mette Frederiksen (S) søndag en tale for omkring 1200 soldater og deres pårørende på Christiansborg Slotsplads.

Undervejs i talen hyldede Mette Frederiksen de danske soldater, men siden er en særlig appel fra statsministeren blevet genstand for kritik.

– Kampen mod terrorisme og for frihed, det er den kamp, I har kæmpet. Og det har ikke været forgæves, sagde hun bl.a. direkte henvendt til de tilstedeværende soldater.

Dog gav hun undervejs i sin tale også udtryk for, at den nuværende situation i Afghanistan er “en katastrofe”.

– I år vil og skal vi særligt mindes dem, der ikke kom hjem fra Afghanistan. Jeg ved, at ord ikke kan lindre smerterne hos jer, der sidder med det tungeste savn. Det ved jeg, og mit hjerte græder, lød det således fra statsminister Mette Frederiksen.

Frederiksen, der ligesom forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er blevet kritiseret for at svigte i Afghanistan-krisen, forsøgte også at spinne sig ud af den dårlige omtale ved at appellere til medierne om “arbejdsro” og “fuldstændig opbakning”.

– Når Danmarks udsendte står i verdens brændpunkter med andres menneskers liv og død mellem hænderne skal de have arbejdsro og fuldstændig opbakning, lød det således i hendes tale.

Denne appel møder nu kritik fra bl.a. B.T.’s redaktionschef Jacob Friberg.

Også fra officer og selvudnævnt “liberal systemkritiker” Carsten Rasmussen lyder der kritik. 

– Statsministerens appel ifm. flagdag ramte forbi skiven. Ingen har kritiseret de indsatte soldaters og diplomaters indsats under evakueringen fra Kabul. Kritikken har kun været rettet mod den manglende rettidige omhu fra politisk hold – den kritik må magten tåle, skriver han i et ligeledes meget populært tweet.

Flagdagen er blevet afholdt hvert år siden 2009.

Kronprinsparret var også til stede ved paraden på Christiansborg Slotsplads, ligesom også forsvarschef Flemming Lentfer og rigspolitichef Thorkild Fogde holdt tale ved paraden.

[adning id="17957"]

Fik du læst?