Mette Frederiksen er træt af medierne: De er medskyldige i, at politikerne skaber dårligere resultater

Mette Frederiksen vil ændre arbejdskulturen på Christiansborg
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) kritiserer de danske medier, som hun mener er med til at skabe dårligere politiske resultater og ringere arbejdsvilkår for politikerne.

Det siger hun i et interview med Politiken.

Hun mener, at dansk politik foregår i et tempo og ud fra logikker, der forhindrer regeringen og Folketinget i at levere løsninger på samfundets største problematikker.

– Den politiske debat på Christiansborg og i offentligheden afspejler ikke de underliggende udfordringer, som vi står overfor i dag, siger hun til avisen.

Mette Frederiksen siger, at den politiske samtale er blevet mere overfladisk.

Her mener hun bl.a., at efterspørgslen fra de danske medier er taget til på en måde, så politikernes arbejdsvilkår er forringet.

Det fører til dårlige politiske resultater, når medierne kører med breaking news-bjælker og vil have regeringen og andre til at svare på spørgsmål døgnet rundt, lyder ræsonnementet.

Kritikken af de danske medier er kun et led i et større opgør med den politiske kultur, som Mette Frederiksen ikke er alene om at kritisere.

I løbet af sommeren har politikere – blandt andet Sofie Carsten Nielsen (R) og Rasmus Jarlov (K) – kritiseret arbejdsforholdene på Christiansborg.

Desuden er der blevet udgivet bøger af Anders Langballe og Sigge Winther, der beskriver arbejdsmiljøet på Christiansborg.

Statsministeren erkender, at det bliver svært at ændre den politiske kultur. Hun siger, at det også kommer til at kræve meget af hende selv.

Mette Frederiksen siger, at kulturændringen kræver, at både hun og Folketingets andre partiet lægger en dæmper på sig selv i visse situationer.

– Det siger sig selv, at hvis vi skal det her, så skal vi have skabt en anden kultur på Christiansborg, hvor vi kommer mere op i helikopteren og i virkeligheden påtager os det, der er vores opgave: at være den politiske ledelse. Det gælder også mit eget parti, siger hun.

En løsning på problemet er ifølge Mette Frederiksen at reducere antallet af lovforslag, som Folketinget skal behandle.

Hun siger, at det vil kræve en fælles forståelse mellem regeringen og Folketinget, hvis der skal komme færre lovforslag.

Tirsdag er Mette Frederiksen til regeringskonference i Fredericia. Konferencen handler om fremtidens Danmark.

Ifølge Politiken vil hun præsentere ti udfordringer, der skal reformeres over en tiårig periode.

Søjlernes nøgleord er ifølge Politiken klima, vækst, uddannelse, beskæftigelse, integration, tryghed, ulighed, velfærd, sammenhæng mellem land og by og en styrkelse af den demokratiske samtale.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?