Mette Frederiksen udfører ministerrokade: Her er de nye ministre

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter transportminister Benny Engelbrechts afgang sker der nu en større udskiftning i det socialdemokratiske ministerhold.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Således bliver den skandaleramte forsvarsminister Trine Bramsen degraderet til transportminister og minister for ligestilling, idet ligestillingsområdet samtidig overføres fra Beskæftigelsesministeriet til Transportministeriet. 

Samtidig bliver skatteminister Morten Bødskov udnævnt til forsvarsminister, og medlem af Folketinget Jeppe Bruus bliver ny skatteminister.

Det betyder også, at beskæftigelsesminister og minister for ligestilling Peter Hummelgaard fremover kun vil benævnes beskæftigelsesminister.

Ministerrokaden sker efter, at Benny Engelbrecht torsdag gik af som transportminister som følge af en sag, hvor han tilbageholdt afgørende klimatal og dermed vildledte Folketinget.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg kl. 11.00. Forsvarsminister Trine Bramsen vil dog ikke deltage i audiensen på grund af smitte med COVID-19.

Transportminister Benny Engelbrecht udtræder samtidig af regeringen og modtages i afskedsaudiens hos Hendes Majestæt Dronningen kl. 12.30. Der vil være overdragelse i Skatteministeriet kl. 14.00.

Overdragelsesforretningerne i Transportministeriet og Forsvarsministeriet vil blive gennemført på et senere tidspunkt.

Skatteminister Morten Bødskov vil som forsvarsminister fortsætte som medlem af regeringens koordinationsudvalg, der herefter består af statsministeren, finansministeren, udenrigsministeren, justitsministeren og forsvarsministeren.

Jeppe Bruus og forsvarsminister Trine Bramsen vil som henholdsvis skatteminister og transportminister og minister for ligestilling indtræde i regeringens økonomiudvalg, der herefter består af finansministeren, social- og ældreministeren, klima-, energi- og forsyningsministeren, transportministeren og ministeren for ligestilling, erhvervsministeren, beskæftigelsesministeren og skatteministeren.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?