Morten Messerschmidt: ”Vi er blå bloks bløde hjerte”

Dansk Folkepartis leder lægger op til en kamp om de ældre vælgere med forslag om ”bedstes første sygedag”. Og han indrømmer, at det var en fejl, at DF ikke indgik regeringssamarbejde i 2015 med de øvrige blå partier. Indblik.dk har stillet seks skarpe spørgsmål til DF’s leder.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

– Morten Messerschmidt, hvad er den væsentligste forskel på Dansk Folkeparti og de øvrige borgerlige partier?

”Den væsentligste forskel gælder særligt to forhold; Den stramme udlændingepolitik, og at vi er blå bloks bløde hjerte. DF er den eneste garant for en stram udlændingepolitik. Hverken Nye Borgerlige eller Danmarksdemokraterne sætter danskerne først, når de eksempelvis vil åbne op for udenlandsk arbejdskraft fra bl.a. muslimske lande i stedet for at følge DFs ønske om prioritere seniorer på arbejdsmarkedet.

Og så er DF som sagt blå bloks bløde hjerte. Vi vil bl.a. have loft over pensionsalderen, så danskerne trygt kan regne med, hvornår de kan trække sig tilbage. Og generelt vil vi sætte fokus på en værdig alderdom. Man skal være garanteret faste teams i hjemmeplejen, så man kan være tryg ved, hvem der kommer i ens hjem, vi vil indføre ”bedstes første sygedag” som vi kender det fra ”barnets første sygedag” og så skal der tilføres markant flere midler til ældreområdet i takt med, at vi bliver flere ældre.”

– Var det en fejl, at Dansk Folkeparti ikke gik i regering med de øvrige borgerlige partier i 2015?

”Ja, det var en fejl, at Dansk Folkeparti ikke gik i regering i 2015. I fremtiden vil vi gå i en blå regering, hvis muligheden byder sig. Under mit lederskab er jeg klar til at tage ansvar, så vi trækker Danmark i en mere borgerlig retning, hvor danskerne sættes først.”

– Hvis det kunne lade sig gøre, hvilke ministerier ville du helst have? Og hvorfor?

”Først og fremmest gælder det om at få en borgerlig statsminister. Men det er klart, at når den tid kommer, hvor vi har et blåt flertal, så vil DF være klar til at indgå i en regering og sætte sit præg på den første politik.”

– Hvilke steder tror du, at det bliver lettest at nå til enighed blandt blå regeringspartier?

”Vi har et rigtig godt samarbejde i blå blok. Vi er forskellige partier med forskellige ønsker, men jeg er overbevist om, at vi nok skal give og tage, som man jo skal i politik. Konkret skal vi nok hurtigt få tilbagerullet Mette Frederiksens lempelser af udlændingepolitikken, ligesom jeg er overbevist om, at vi vil gøre det billigere for danskerne i en tid med stigende priser og afgifter.”

– Hvilke steder forudser du flest uenigheder med de øvrige borgerlige partier?

”Fra et DF-perspektiv handler det om at trække de øvrige borgerlige partier i en mere social retning, så vi sikrer kernevelfærden; Værdig alderdom og økonomisk håndsrækning til trængte danskere. Og så skal vi værne om den stramme udlændingepolitik. Både hvad angår ønsket om udenlandsk arbejdskraft og opgør med konventionerne.”

– Når man ser på, hvor I skiller jer mest ud fra de andre, virker det som om det er på spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft. DF skriver bl.a. i sit nye udspil om seniorer, at ”virksomheder kun må ansætte udenlandsk arbejdskraft, hvis det kan godtgøres, at det ikke var muligt at ansætte en dansk seniormedarbejder i stedet”. Hvordan skal en virksomhed kunne godtgøre det i praksis?

”Hvordan den konkrete udfordring af en sådan godtgørelse, er vi åbne overfor at diskutere. Men det er klart, at så længe vi kan øge beskæftigelsen med hele 66.000 personer, hvis vi var lige så gode til at beskæftige seniorer som Norge, så er det lidt vej endnu før den store ressourcebank er udtømt.”

[adning id="17957"]

Fik du læst?