NATO og USA må træde i karakter

Det kan godt være at Ukraines hær gør det godt på slagmarken, men der er en lige linje imellem Putins krigsførelse, Stalin og Hitler: Udryddelse af en kultur, en identitet og et folk.
Hør artikel

I Indblik kan du i dag læse om dengang i 1932-1933, da Josef Stalin sultede mere end 4 mio. ukrainere ihjel i det, der på Ukrainsk kaldes holodomor eller planlagt hungersnød.

Det ser ud til, at det er samme strategi russerne har gang i nu.

I dag er det blot ved at ødelægge kritisk infrastruktur i form af elforsyningen og varmeforsyningen – i Ukraine er vinteren med tocifrede frostgrader. Derudover har Rusland udført ca. 800 angreb på hospitaler og lignende – igen hovedsageligt ved at ødelægge energiforsyningen og afskære forsyninger af medicin – f.eks. den HIV-medicin, der er en daglig nødvendighed for mange tusinde borgere i Ukraine. ”Smart” – så kan sundhedssystemet blive overbelastet af flere syge ukrainere og bryde totalt sammen!

Det anslås, at flere millioner ukrainere kan dø i løbet af den kommende vinter.

Hvor mange skal gå til, før Vesten erkender, at militært forsvars-isenkram ikke er nok? Der skal mere til – hvor er Bill Clinton når vi har brug for ham?

I 1995 var der borgerkrigen på Balkan og Bill Clinton havde på ingen måde lyst til at gå ind i det morads. Efter folkemordet i Sarajevo fik USA dog nok og sendte fly på vingerne, der bombede serbiske stillinger i Bosnien. EU og FN havde intet kunnet udrette.

Ukraine/Rusland krigen er selvfølgelig en meget mere sprængfarlig konflikt, der rummer muligheder for atomvåben og storkrig, men vesten bør ikke lade sig kyse af et totalt kynisk terrordrevet styre i Kreml, der kommer med den slags trusler. Udsigten er fremover intensiverede angreb på Ukraine.

I Vesten taler man om, at Rusland løber tør for missiler og anden ammunition, men det ser ud til at være ønsketænkning. Det rapporteres, at Iran og Rusland har underskrevet en aftale om, at der skal fremstilles Iranske droner og missiler på fabrikker i Rusland…

General David Petraeus – tidligere øverstkommanderende for NATO-styrker i Iraq og Afganistan har udtalt, at hvis Rusland bruger atomvåben kan USA fjerne enhver Russisk enhed fra Ukraine inklusive Krim.

Måske var det en ide at ændre den røde linje fra atomangreb til folkedrab!

Ikke nødvendigvis med NATO-styrker, men lige nu bør Ukrainsk militær få angrebsvåben stillet til rådighed i form af ordentligt flymateriel. Derudover, at få tilladelse af USA til, at bruge langtrækkende HIMARS-missiler til at uskadeliggøre de stillinger – også i Rusland – der affyrer alle disse tusindvis af missiler og raketter mod Ukraine,

Dagens rapport fra ISW – The Institute for the Study of War

  • To dages beskydning forårsagede omfattende skader på Zaporizhzhia-atomkraftværket.
  • Den russiske regering fortsætter med at eskalere kontrollen over det russiske informationsrum.
  • Ukrainsk efterretningstjeneste rapporterede, at russiske specialtjenester planlægger ”falsk flag”- angreb på hviderussisk kritisk infrastruktur i et forsøg på, at presse det belarussiske militær til at gå ind i krigen i Ukraine.
  • ISW fortsætter med at vurdere, at det er usandsynligt, at hviderussiske styrker vil gå ind i krigen.
  • Videoen den 18. november af en russisk soldat, der åbner ild mod en gruppe ukrainske soldater, mens russiske tropper overgav sig, har tjent som en katalysator til yderligere uenighed er mellem Kreml og fremtrædende stemmer i det russiske informationsrum.
  • Ukrainske styrker fortsatte modoffensive operationer i det østlige Ukraine midt i forværrede vejrforhold.
  • Russiske styrker fortsatte landangreb nær Bakhmut og Avdiivka.
  • Russiske styrker fortsatte med at udføre defensive foranstaltninger og etablere befæstninger i Kherson provinsen syd for Dnipro-floden, mens ukrainske styrker fortsatte med at slå russiske styrker i det sydlige Ukraine.
  • Russisk mobiliseret personale fortsætter med at protestere og desertere, mens deres pårørende fortsat offentligt advokerer imod mobilisering.
  • Russiske besættelsesmyndigheder intensiverede foranstaltninger for at indlemme ​​besat område i Rusland.

[adning id="17957"]

Fik du læst?