Nedlukninger rammer fire gange så hårdt som finanskrisen: En kvart milliard job er gået tabt

Pandemi har kostet fire gange så mange job som finanskrise
Sign in shop reads: The shop is temporary closed. The famous pedestrian street Stroeget is empty during the corona closure, in Copenhagen, Tuesday 12 January 2021. Due to fear of infection with covid-19, the shops are closed - and the streets are empty .. (Photo: Emil Helms / Ritzau Scanpix)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En kvart milliard job er gået tabt under coronapandemien og de mange nedlukninger. Det er fire gange så mange som under finanskrisen i 2009, hedder det i en rapport fra Den Internationale Arbejdsorganisation, ILO.
ILO, som er en af FN’s særorganisationer med hovedkvarter i Genève i Schweiz, har beregnet, at 8,8 procent af alle arbejdstimer i verden i fjor blev elimineret på grund af restriktioner for erhvervslivet og det sociale liv.
Det svarer til 255 millioner fuldtidsjob og er jævnt fordelt mellem reduceret arbejdstid og nedlagte arbejdspladser.
– Det er den mest alvorlige krise for verdens arbejdsliv siden Depressionen i 1930’erne, og konsekvenserne er langt alvorligere end finanskrisen i 2009, siger ILO’s generalsekretær, Guy Ryder.
De fleste af dem, som har mistet deres arbejde, opgav helt at finde noget andet. Det skyldes formentlig de strenge tiltag mod erhvervslivet, især restauranter, barer, butikker, hoteller og andre tjenester med direkte kundekontakt, hedder det.
Tabet af arbejdspladser svarer til et indtægtstab på 3700 milliarder dollar globalt (over 22.655 milliarder kroner), hvilket Ryder kalder et ekstraordinært beløb.
/ritzau/NTB[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?