Norge lemper restriktioner

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Den norske regering vil lempe nogle af de corona-restriktioner, som blev indført for to uger siden. Det siger statsminister Erna Solberg mandag.
– Selv om restriktionerne synes at virke, og smittetallene er noget lavere, så er situationen stadig usikker, siger Solberg til Stortinget.
Regeringen vil tillade, at man kan have gæster i sit hjem, men kun op til fem besøgende. Børn og unge kan også genoptage sportsaktiviteter.
Et nationalt forbud mod salg af alkohol i restauranter, barer og caféer forbliver i kraft. Det vil blive vurderet igen i næste uge.
Den norske regering indførte 7. november et nationalt stop for udskænkning af alkohol fra midnat. Det varede frem til 4. januar, hvor al udskænkning af alkohol blev forbudt.
– Folk må forberede sig på at leve med forskellige grader af smitte- og værnemidler frem mod sommeren, måske endda længere, siger Solberg i Stortinget:
– Vi vil derfor gøre det, som er nødvendigt for at holde smitten under kontrol.
Hun understreger, at restriktionerne ikke vil være strengere end nødvendigt, og at de vil blive trappet ned, så snart det er forsvarligt.
/ritzau/NTB

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.