Nu kører de britiske betjente i regnbuefarvede patruljevogne – skal få borgere til at anmelde flere “hadforbrydelser”

Foto: John B Hewitt/Shutterstock

Politiet i Storbritannien er begyndt at køre i regnbuefarvede patruljevogne. 

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skriver den britiske avis, The Telegraph. 

Formålet skulle angiveligt være at motivere borgerne til at anmelde flere hadforbrydelser begået mod bl.a. LGBT-personer. 

Antallet af politianmeldelser angående hadforbrydelser er i Storbritannien mere end fordoblet de seneste år. 

– Regnbue-bilerne, hadforbrydelses-bilerne, eller hvad end man vil kalde dem, er en del af vores af køretøjer, fortæller vicepolitidirektør, Julie Cooke, i et opslag på Instagram

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Police.UK (@yourpolice.uk)

– Hvis der sker noget, som du ved, er forkert, har vi absolut et ønske om, at du står frem. De (patruljevognene, red) er der for at prøve at skabe noget mere tillid for LGBT-personer og andre underrepræsenterede befolkningsgrupper, fortsætter hun. 

Dog er det ikke alle, der er lige begejstret for den farverige idé. Tidligere politibetjent, Harry Miller, møder det nye tiltag med kritik.

– De (politiet, red.) maler regnbuer på deres biler, når vi ved, at kun 7 procent af al voldelig kriminalitet ender i retsforfølgelse. De er gået fra at opklare kriminalitet til at opklare tanker og tale, fordi det er nemmere, fortæller han. 

Mange af de anmeldelser, der er beskrevet som hadforbrydelser, er f.eks. kommentarer på sociale medier, hvor pågældende har følt sig angrebet.

Dette betyder, at der ofte ikke er blevet begået noget kriminelt.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?