Nu vil TikTok indsamle endnu flere data på sine brugere – men ikke forklare hvorfor

Foto: Unsplash

Det kinesiske sociale medie TikTok får nu mulighed for at indsamle bl.a. dine ”faceprints” og ”voiceprints”. Firmaet bag vil dog ikke fortælle, hvorfor denne øgede overvågning er nødvendig.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Tidligere på ugen frigav den kinesiske sociale medieplatform TikTok sin nye fortrolighedspolitik, der massivt øger muligheden for overvågning af platformens brugere, men det kinesiske firma kan ikke forklare, hvorfor denne ændring er nødvendig.

Med de nye ændringer får appen mulighed for at indsamle nye former for såkaldt ”biometrisk data”, hvilket bl.a. er  ”faceprint” og ”voiceprint”.

Disse nye muligheder for indsamling af informationer og data på TikToks brugere tilføjes til de eksisterende muligheder for at indsamle informationer, der bl.a. er tastetrykmønstre- og rytmer, viden om brugeres lokation på baggrund af brugerens SIM-kort og IP-adresse.

TikTok skriver i den nye meddelelse:

– Vi kan indsamle oplysninger om de billeder og den lyd, der er en del af dit brugerindhold, såsom at identificere de objekter og landskaber, der vises, eksistensen og placeringen inden for et billede af ansigt og kropsegenskaber og attributter, lydens natur, og teksten til de ord, der tales i dit brugerindhold, og fortsætter endvidere:

– Vi indsamler muligvis biometriske identifikatorer og biometriske oplysninger som defineret i amerikanske love, såsom faceprint og voiceprint, fra dit brugerindhold. Hvor det kræves af lovgivningen, vil vi søge alle krævede tilladelser fra dig inden en sådan indsamling.

TikTok har ikke kunne svare på, hvad disse biometriske data skal bruges til, og det kinesiske firmas dataopbevaring har før fået kritik, da en TikTok-brugers data kan blive registeret uden for det land, som brugeren bor i.

Tech-mediet TechCrunch bemærker en interessant detalje for TikToks amerikanske brugere, som også kan spille en rolle for TikToks brugere i andre lande.

Spørgsmålet om samtykke og lagringsmetoder bliver nemlig stillet for brugere, der bor i stater eller lande, hvor det kræves af loven. Og de eneste stater for USA’s vedkommende, der har love for biometrisk data, er Californien, Illinois, New York, Texas og Washington.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?