Ny kritik af Coop-blad for hetz mod landbruget

Der er igen konflikt mellem landbruget og Coop-magasinet Samvirke efter mediets dækning af det danske drikkevand.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ny kritik af Coop-blad for hetz mod landbruget

Der er igen konflikt mellem landbruget og Coop-magasinet Samvirke efter mediets dækning af det danske drikkevand.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net 
I det nyeste nummer af Samvirke, der udgives af den danske supermarkedskæde Coop, fremgår overskriften ”Snart kan det være slut med at drikke vand fra hanen” med henvisning til fund af bl.a. glyphosat i vand. Men denne dystopiske udlægning er der mildest talt ikke belæg for, siger DTU-professor fra Institut for Vand- og Miljøteknologi, der selv medvirkede i Samvirkes artikelserie:
”Nej, det mener jeg, undskyld mig, er noget forbandet sludder. Der står vist også noget med, at vi er ved at løbe tør for drikkevand i de store byer,” udtaler Hans Jørgen Albrechtsen til Effektivt Landbrug og fortsætter:
”Og nej det er vi heller ikke. Med de teknologier, som vi har, der kan vi jo til enhver tid sikre os, at der kommer vand ud af hanen i god og sikker kvalitet. Så kan det godt være, at det kommer til at koste lidt mere, men vi står altså ingenlunde i en situation, hvor hverken københavnerne eller danskere snart ikke har noget drikkevand.”
Samvirkes bastante udmelding, som forskeren ikke kan genkende, vækker irritation hos begge landbrugets primære faglige organisationer, Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug:
”Jeg er slet ikke bekymret for godkendte pesticider. Slet ikke glyphosat. Det, som er problemet, er de mange forbudte midler, som aldrig nogensinde skulle have været godkendt. Havde vi haft VAP-systemet og det nuværende godkendelsessystem noget før, så ville de stoffer, som i dag giver problemer, aldrig være blevet godkendt. Så når glyphosat bliver bragt på banen også, så er det noget forkvaklet sludder,” siger Jørgen Evald Jensen, der er faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug.
Landbrugets protester kan ses i sammenhæng med en meget omtalt forside i en udgave af Samvirke fra 2019 med økologi som tema. Her bragte man et dramatisk billede af folk i sikkerhedsdragter, der dermed antydede noget farligt ved at spise konventionelle fødevarer. Det var alvorligt, særligt fordi Samvirke gennem sin distribution i Coop-supermarkeder som Kvickly, Fakta og SuperBrugsen har indflydelse på hundredtusinder af borgere og forbrugere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6765″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7500″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8933″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?