Ny måling: Blå blok vinder frem – rød blok står nu dårligere end ved valget i 2019

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

“Det er rigtig positivt”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører Sophie Løhde som reaktion på en ny måling udført af Epinion for  Altinget og det statsejede medie DR.

Målingen viser fremgang til blå blok, der nu står til at få 84 mandater, mens rød blok ifølge målingen står til at få 91 mandater, hvis der var valg i morgen.

Dette skal sammenlignes med folketingsvalget i 2019, hvor rød blok fik 96 mandater og blå blok kun fik 79.

Den fremgang får Sophie Løhde til at øjne håb.

– Det er rigtig positivt, at den blå blok går frem. Det er afgørende for, at vi kan få en ny regering. Vejen til fortsat fremgang for de blå partier er ved at fremlægge og snakke konkret politik. Det har vi fra Venstres side fuldt fokus på, siger hun til DR.

Målingen er dog behæftet med en vis statistisk usikkerhed, så det er ikke sikkert, at ændringen i styrkeforholdet mellem de to blokke er så stor, som det umiddelbart kan virke som.

Den maksimale statistiske usikkerhed på de overordnede resultater er plus/minus 2,4 procentpoint.

Styrkeforholdet mellem rød og blå blok er i målingen alene beregnet på de partier, der er over spærregrænsen, ligesom der kun spørges ind til opstillingsberettigede partier.

Dette betyder f.eks., at Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne ikke indgår i målingen.

DR oplyser, at målingen er lavet på baggrund af 1.639 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år eller derover. Disse interviews er gennemført i perioden den 19. august til den 26. august i år.

[adning id="17957"]

Fik du læst?