Ny måling: Et af Venstres værste resultater i 20 år

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Siden coronakrisen begyndte i 2020 har Venstre været i frit fald i meningsmålingerne, og partiet får nu et historisk dårligt resultat.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Det viser den nyeste måling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Og målingen bør skabe bekymring hos partiets formand Jakob Ellemann-Jensen, som overtog tjansen efter Lars Løkke Rasmussen, der siden er blevet løsgænger og arbejder på at stifte et nyt parti.

For blot et halvt år siden stod Venstre nemlig til at få en vælgeropbakning på 20,3 procent, men det er siden da gået markant ned ad bakke for partiet.

Blot seks uger efter dette resultat stod Venstre til at få 13 procent af vælgeropbakningen, hvilket er et fald på 7,3 procentpoint siden det ovenstående resultat, men partiet er fortsat faldet.

Venstre står i den seneste meningsmåling til at få 11,4 procent af vælgeropbakningen, hvilket er et fald på 0,4 procentpoint siden sidste uges måling, og altså et fald på 12 procentpoint siden valget i 2019.

Resultatet er desuden Venstres fjerde værste resultat i hele Voxmeters historik, som går tilbage til 2002, hvor Venstre havde en vælgeropbakning på 30,6 procent.

Det vil altså sige, at det er Venstres fjerde værste resultat i minimum 19 år.

Se hele Voxmeters måling herunder.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 24. maj 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.011 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 17. maj 2021 til den 23. maj 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 25,5 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt ”i tvivl om partivalg”, ”vil ikke stemme”, ”vil stemme blankt” eller ”er ikke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?