Ny måling: Konservative bliver fordoblet, mens Venstre bliver halveret

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Samtidig står Socialdemokratiet til den laveste vælgeropbakning, der er blevet målt i år.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Konservative fortsætter fremgangen, mens Venstre stadig er et spøgelse af sig selv.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville hele 16 procent af vælgerne således stemme på Konservative.

Det er en fordobling på blot det seneste halve år og en fortsat fremgang fra sidste Voxmeter-måling, hvor partiet stod til at få 14,4 procent af stemmerne. 

Sammenligner man med de 6,6 procent, som Konservative fik ved folketingsvalget i 2019, er der tale om en markant fremgang.[/vc_column_text][vc_column_text]


[/vc_column_text][vc_column_text]Venstre halveret på blot et år

På den anden side står det skidt til hos Venstre, som ellers har været blå bloks statsministerparti de sidste mange årtier.

Venstre står til at få 12,7 procent af stemmerne. Det er et markant fald fra de 23,4 procent af stemmerne, som partiet fik ved sidste folketingsvalg.

Dermed fortsætter Venstre den nedgang i vælgertilslutningen, som har præget Jakob Ellemann-Jensens formandstid.

Efterhånden som flere og flere målinger slår fast, at Konservative står til at blive større end Venstre, spekulerer analytikere i, om den konservative formand Søren Pape Poulsen vil blive blå bloks statsministerkandidat.

Pape har endnu ikke ville forholde sig direkte til dette, men det er ganske historisk, at Konservative måske kan blive større end Venstre ved et kommende valg.

Sidst det skete var nemlig i 1990, hvor Konservative fik 16 procent af stemmerne mod Venstres 15,8 procent.[/vc_column_text][vc_single_image image=”17243″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]Blå blok haler fortsat ind på rød blok

Samlet står rød blok fortsat til at have flertal med 52,6 procent i målingen, mens blå blok står til 46,4 procent af stemmerne.

Dermed fortsætter blå blok med at hale ind på rød blok, der dog stadig føres an af en etpartisregering med et Socialdemokratiet, der står til 30,9 procent af stemmerne.

Selvom Socialdemokratiet dermed står til den laveste vælgeropbakning i år, er det stadig en fremgang på 5 procent fra sidste valg i 2019.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.019 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 29. marts og til den 4. april 2021.

Den maksimale statistiske usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på plus/minus 2,8  procent, mens der er en usikkerhed på op mod plus/minus 3,1 procent på både rød og blå blok som hele.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?